”Hän saa kasvattaa elefantin nahan selviytyäkseen” – Ferrarin julman kääntöpuolen kokenut ex-pomo tietää hyvin, mihin Carlos Sainz joutuu italialaistiimissä

2:01
Rob Smedleyn kuuluisin puheenvuoro tiimiradiossa kuultiin Hockenheimissa 2010, kun hän kertoi Ferrarin viestin Felipe Massalle.

Ferrarilla vaativassa roolissa työskennellyt britti-insinööri Rob Smedley varoittaa F1-kuljettaja Carlos Sainzia italialaistiimin jatkuvasta paineesta, mutta muistuttaa, että onnistumisen hetkellä mikään paikka ei ole Scuderiaa parempi.

Valtteri Bottaksen pomona Williamsilla työskennellyt Smedley jätti formulat muutama vuosi sitten haluttuaan viettää enemmän aikaa perheensä kanssa. Ennen Williamsia hän teki pitkän uran Ferrarilla.

Kahdeksan vuotta muun muassa Felipe Massan kisainsinöörinä toivat Smedleylle vastaan sekä ilon hetkiä, että raskaita vastoinkäymisiä. Hän tietää hyvin, mihin Carlos Sainz italialaistallissa joutuu.

– Hän saa kasvattaa elefantin nahan selviytyäkseen siellä, Smedley tokaisee F1 Nation -podcastin haastattelussa.

– Koko Ferrarin tarinassa on kauniita ja ainutlaatuisia puolia, mutta jotkut puolet ovat kammottavia. Kun pääset huipulle, näet enemmän sitä puolta, Smedley varoittaa.

Smedley joutui Ferrarilla useasti pahaan välikäteen Fernando Alonson ympärillä pyörineen Ferrarin ja oman suojattinsa Massan välillä. Turhautuminen oli toisinaan valtavaa, joten lähtö oli useasti mielessä.

– Joskus et vain halua jättää Ferraria, mutta toisinaan se on todella turhauttavaa. Silloin vain nouset ylös ja otat haasteen vastaan, ja Sainzin täytyy tehdä samoin. Se on sen takia myös mahtava paikka tehdä töitä.

Lähde: GP Blog

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja