Toto Wolffilta kovaa tekstiä Ferrarin kulttuurista – potkut saaneen italialaispomon turha unelmoida paikasta Mersulla

Mercedeksen F1-pomo Toto Wolff hämmästelee sitä, että Mattia Binotton pesti Ferrarin tallipäällikkönä kesti näinkin pitkään. 

Binotto sai eropaperit Ferrarilta marraskuussa, mutta hän jättää tehtävänsä virallisesti vuodenvaihteessa. Binotto ehti työskennellä italialaistallissa vuosikaudet eri tehtävissä, ja tallipomona tammikuusta 2019 saakka. 

Ferrari ei pystynyt hänen johdollaan katkaisemaan MM-tittelitöntä jaksoaan, joka on kestänyt jo 14 vuotta. 

– Oli aina selvää, että hän oli valtavien paineiden alla. Kun olet Ferrarin tallipomo, sopimuksessa kannattaa olla hyvä irtisanomispykälä, Mercedeksen valtaisaan menestykseen johdattanut Totot Wolff kommentoi tuoreessa Beyond The Grid -podcastissa. 

– Tapahtunut oli todennäköisesti väistämätöntä, mutta hän piti kiinni työpaikastaan pidempään kuin uskoin. 

Viime vuosina on nähty teknisen osaamisen valumista Ferrarilta Mercedekselle F1-sarjassa, mutta Binotton kohdalla Wolffin linja on ehdoton. Erimielisyyksiä on nimittäin riittänyt.   

– Ei. Luulen, että välillämme on rikkoutunut liian paljon posliinia viimeisen kahden vuoden aikana, että se olisi mahdollista. En osaa sanoa muista tiimeistä. Mutta Mattia tuntee lajin läpikotaisin, ja ehkä hän löytää roolin jossain toisessa tallissa. 

Alfa Romeon nykyinen tallipomo Frederic Vasseur on nostettu ykkösehdokkaaksi korvaamaan Binotto. Wolff alleviivaa, että F1-tallipomon tehtävä pitää sisällään paljon kaikkea muutakin kuin kilpailutapahtumien johtamista. 

– Tämä on lokero, jossa urheilu, säännöt, lajin kattojärjestö, kaupallisten oikeuksien haltija ja kilpailevat tallit eli käytännössä kaikki meistä on lukittu varikon muodostamaan häkkiin. Työssä pitää olla poliittisesti neuvokas, Wolff toteaa ja antaa varoittavan esimerkin. 

– Voit olla hyvä johtaja kilpailutilanteissa, mutta samalla olla tietämätön kaupallisista asioista tai muusta maailmasta. 


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja