Kimi Räikkönen sulkee ympyrän tyylillä? Ferrari-sisäpiiriläinen nostaa suomalaisen ratkaisevaksi palaseksi Mick Schumacherin nousussa

Michael Schumacherin poika Mick Schumacher saattaa hyvinkin olla F1-sarjassa jo ensi kaudella. Läheltä Ferraria formuloita seuraava italialaistoimittaja Leo Turrini pitää Kimi Räikköstä ratkaisevana palasena saksalaisnuorukaisen urakehityksessä.

21-vuotias Schumacher on nimensä vuoksi ollut jo vuosia vahvan seurannan ja odotusten kohteena, mutta toistaiseksi hänen taustajoukkonsa ovat äiti Corinna Schumacherin johdolla ajaneet maltillisia askeleita eteenpäin.

Viime kaudella Mick debytoi Formula 2 -sarjassa ajaen Unkarissa kisavoittoon ja teki jo sitä ennen sopimuksen Ferrarin akatemian kanssa. Turrini ennakoi paljon olevan panoksena, jos ja kun F2-kausi jatkuu Itävallasta heinäkuussa.

– Onko se käännekohta? Se riippuu tuloksista. Sellainen tunne, joka ei ole vieras ainakaan hänen isänsä tunteville, on että kehityksestä tulee hyvää, Turrini arvioi.

– Suosiollisten tulosten myötä ovi Alfa Romeolle avautuisi tismalleen 30 vuotta sen jälkeen, kun hänen isänsä debytoi formula ykkösissä Jordanilla.

– Sauber (Alfa Romeo) on Ferrarin satelliittitiimi, mutta nähtäväksi jää, miten koronavirus vaikuttaa Maranellon investointeihin, Turrini jatkaa.

Ferrarin kanssa samaan organisaatioon kuuluvalla Alfa Romeolla ajavat tällä hetkellä Kimi Räikkönen ja Schumacherin tavoin Ferrarin suojatteihin kuuluva Antonio Giovinazzi. Turrini ei arvele, että Mick Schumacher syrjäyttäisi italialaista Giovinazzia, vaan nousu ykkösiin riippuu pitkälti Räikkösen päätöksestä.

– Jos suunnitelmat vahvistuvat ja jos Mick onnistuu, niin Kimi Räikkösen mahdolliset jäähyväiset vuonna 2021 avaisivat paikan, Turrini vihjaa.

– Silloin ympyrä sulkeutuisi: vuoden 2006 lopussa, se oli KR7 (Räikkönen), joka korvasi Schumi vanhemman punaisissa.

Lähde: Formula Passion

Lue myös:

    Uusimmat