"Hän on kuin Kimi" – FIA-pomo lausui yllättävän arvion Max Verstappenista

0:29
Max Verstappen voi tehdä tällä kaudella kimiräikköset ja saavuttaa ensimmäisen MM-tittelinsä taistelusta Lewis Hamiltonia vastaan. Taannoisessa Brasilian GP:ssä mestarikandidaatit ottivat toisistaan mittaa tässä kohuakin herättäneessä tilanteessa.

Viimeisiä viikkojaan FIAn puheenjohtajana toimiva Jean Todt esitti Racefans-sivuston haastattelussa arvionsa tämän kauden mestarikandidaateista Max Verstappenista ja Lewis Hamiltonista.

– Max on vähän kuin Kimi.

Pelkän julkisuuskuvan pohjalta Todtin arvio saattaa tuntua jokseenkin erikoiselta; nuori hollantilainen ei ole koskaan epäröinyt sanoa ikäviäkään asioita tv-kameroiden edessä, Räikkönen taas on haastatteluissa huomattavasti harkitsevampi ja hienotunteisempi, varsinkin omaa talliaan ja kilpakumppaneitaan kohtaan.

Mutta yhtäläisyyksiä kiistatta löytyy.

– Erittäin suoraviivainen, erittäin lahjakas. Heillä molemmilla on vain tietty määrä mielenkiinnon kohteita, ja he keskittyvät niihin. Muusta he eivät piittaa.

Jos kaikki menee kauden kahdessa viimeisessä osakilpailussa Verstappenin kannalta toivotusti, hänestä löytyy siinä tapauksessa vielä ainakin yksi selkeä yhtymäkohta Räikköseen: he molemmat olisivat voittaneet ensimmäisen mestaruutensa taistelussa Hamiltonia vastaan.

Tämä kuvaa osaltaan sitä, miten pitkään Hamilton on taistellut F1:ssä voitoista ja mestaruuksista.

– Pidän Lewisistä. Ihailen sitä, miten pitkään hän on ollut huipulla, vaikka totta kai se on helpompaa, kun saa ajaa parhaassa autossa ja parhaassa tallissa, Todt sanoo.

Väistyvä FIA-pomo ei ole pannut pahakseen siitä, että Hamilton on viime vuosina ottanut yhä enemmän kantaa yhteiskunnallisiin asoihin.

– Hänellä on intohimoa. Se, että hän on sitoutunut näihin asioihin on erittäin hyvä asia. En tarkoita, että olisin aina samaa mieltä hänen kanssaan, mutta hänellä on omat uskomuksensa ja hän tuo ne julki. Pidän siitä.

– Toisinaan hän voisi toimia toisellakin tavalla, mutta hän haluaa olla aktiivisesti mukana asioissa, joissa hän kokee oman mukanaolonsa tärkeäksi. Kunnioitan sitä.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja