”Hän on kokenut kovia” – äiti julkaisi vaikuttavan kirjoituksen poikansa kiusaajille

Suorasanainen äiti avautui Facebookissa kehityshäiriöiden kanssa kamppailevan poikansa kiusaajille.

Connecticutissa, Yhdysvalloissa asuvaa 11-vuotiasta Michaelia on kiusattu ennenkin. Pojan äiti, MaryAnn Parisi, on aina ollut tietoinen poikansa kiusaamisesta, mutta koki kovimman kolauksen kuullessaan pojan opettajalta, mitä poika itse oli mieltä kiusaamisestaan.

– Se on ihan ok. Alan jo tottumaan siihen, vastasi Michael opettajalleen, joka kysyi pojalta kiusaamisesta.

Äiti kauhistui kuultuaan, mitä Michael oli sanonut.

– Tulin siitä hyvin vihaiseksi. Hänelle kiusaamisen ei pitäisi olla ok. Kiusaaminen ei ole ok. Se ei ole hyväksyttävää, eikä siihen pidä tottua, Parisi kommentoi ABC Newsille.


Jos Facebook-päivitys ei näy, katso se täältä.

Parisi purki suuttumustaan Facebook-kirjoituksessa, jolla vetosi poikansa kiusaajiin. Koskettava kirjoitus sai valtavasti kiitosta ja positiivista palautetta.

”Michael syntyi yli kolme kuukautta etuajassa. En ole hänen biologinen äitinsä, mutta olen silti hänen äitinsä. Michaelin kolme ensimmäistä kuukautta menivät hänen taistellessa elämästään. Pojan äiti hylkäsi hänet vaikeana hetkenä.

Hän on kokenut kovia kasvaessaan juuri sellaiseksi vahvaksi, terveeksi pojaksi, jollainen hän tänään on. Hän oppi puhumaan vasta kolmevuotiaana. Hän oppi kävelemään paljon muita myöhemmin. Ensimmäiset hampaatkin tulivat vasta hänen ensimmäisen syntymäpäivänsä jälkeen. Hän oli niin paljon jäljessä muista. Mutta hän rakasti. Hänen hymynsä on yhä edelleen paras asia maailmassa. Ei ole yhtäkään ihmistä, josta hän ei pitäisi. Hän antaa anteeksi ja todella osaa myös unohtaa. Hän ei ole tippaakaan tuomitseva. Yritän joka päivä ottaa hänestä mallia.

Kiusaajat: haukuitte häntä tänään hänen syömistyylistään. Tiesittekö, että hänen on fyysisesti mahdotonta kontrolloida suunsa liikkeitä syödessään? Tai kuinka huonoa hänen silmien ja käsien koordinointinsa oikein on? Hän käyttää leukatukea syödessään, sillä hänen leukaluunsa ei koskaan kehittynyt loppuun asti. Hän käyttää tukea, jottei pudottaisi ruokaansa ympäriinsä tai pureskelisi hassusti. Hän käyttää sitä, jotta häntä ei kiusattaisi.

Teidän ei ole pakko pitää hänestä, mutta teidän pitää osoittaa kunnioitusta hänelle. Hän on taistelija.

Kunnioittakaa muita ihmisiä, sillä ette koskaan voi tietää, mitä he ovat joutuneet elämässään kokemaan.”*

Otteita MaryAnn Parisin Facebook-julkaisusta.

Miksi ei saa kiusata? Suomalaislapset kertovat videolla:

Lähteet: ABC News, Facebook

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja