Mainos

Äiti puolustaa autistista poikaansa avoimella kirjeellä: "Jos et ymmärrä häntä, et ansaitse olla hänen elämässään"

Kolmevuotiaan pojan äiti muistuttaa, että autistiset lapset käyvät päivittäin uskomattoman määrän sisäisiä kamppailuja, joista meillä ei ole aavistustakaan. 

Kolmevuotiaan Riley-pojan äiti Nicole Duggan lupasi vuodenvaihteessa itselleen, että hän yrittäisi saada ihmiset ymmärtämään paremmin autismia. Hän kertoo huomanneensa, kuinka jopa läheiset ystävät ovat kaikonneet hänen ja autistisen Rileyn luota. Tämän huomattuaan äiti päätti tehdä osansa, jotta yksikään pieni poika ei enää joutuisi tuomitsemisen kohteeksi

– Joka vuosi ihmiset tekevät uudenvuodenlupauksia. Minun tärkein lupaukseni tälle vuodelle on saada tuomitsijat ymmärtämään, äiti kertoo.

Duggan julkaisi Facebookissa avoimen kirjeen kaikille niille vanhemmille, jotka ovat kieltäneet omia lapsiaan olemasta hänen poikansa ystäviä. Vanhempien lisäksi hän haluaa osoittaa sanansa aikuisille, jotka äyskivät tuomitsevasti hänen suloiselle pojalleen.

Erilainen käytös ei johdu laiskuudesta

Duggan kertoo kaikkien raskaana olevan naisten haaveilevan joukosta pieniä asioita aina lapsen kädestä kiinni pitämisestä hänen kasvunsa ja kehityksensä seuraamiseen. Ensimmäisistä sanoista ja vaatteiden pukemisesta.

– Minun perheessäni nämä asiat ovat kaukana normaalista. Totta kai meillä on ollut joitakin niitä, mutta ne ovat kadonnet. Sanat ovat kadonneet, välitavoitteista on jääty ja monet itkut on itketty matkan varrella. Tämä ei ole hänen puoleltaan laiskuutta, äiti kirjoittaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Äiti muistuttaa, että vaikka poika ei ole kehittynyt samaan tahtiin kuin muut lapset, hän on aivan samanlainen kuin kuka tahansa muukin. Hän rakastaa tanssia, kutitusta, hän itkee kaatuessaan ja on aivan hullaantunut Mikki Hiireen.

– Pienet asiat, joita me pidämme itsestäänselvyyksinä, ovat hänelle vaikeimpia. Erilaiset valot, äänet, hajut ja jopa ulkoasu voi aiheuttaa ylikuormitusta, josta aikuisenkin voi olla vaikea selviytyä, saati sitten pikkupojan. Normaalien asioiden tekeminen, kuten ostoksilla käynti, pelaaminen ja jopa hiustenleikkaus, voi olla sietämätöntä hänelle, Duggan toteaa.

"Miettikää ennen tuomitsemista" 

Hän toteaa vanhempien, jotka vetävät omat lapsensa hänen poikansa luota, kasvattavan tulevaisuuden kiusaajia. Lapset eivät huomaa erilaisuutta, he haluavat vain leikkiä. Antakaa heidän leikkiä, äiti toivoo.

– En vaihtaisi minun pikkumiestäni maailmassa mihinkään, joten jos et ymmärrä häntä ja miten hän toimii, et ansaitse olla hänen elämässään, äiti toteaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Duggan toteaa, että erityislapset ovat kaikkein rohkeimpia ja uskomattomimpia ihmisiä tässä maailmassa. He käyvät joka päivä kamppailuja, joista muille ei ole aavistustakaan. Äidillä onkin kaikille yksi pieni toive täksi vuodeksi.

– Tänä vuonna pyydän sinua miettimään ennen tuomitsemista, elä päivä minun pikkumieheni kengissä ja tulet ymmärtämään, millainen supersankari hän todellisuudessa on.

Lähde: LittleThings

***

7:29

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.