Lewis Hamilton todettiin syylliseksi rajuun Max Verstappen -kolariin – taustalla painoi yksi iso syy

Mercedeksen brittikuski Lewis Hamilton ja Red Bullin Max Verstappen osuivat yhteen Britannian GP:n avauskierroksella. Tämä johti Verstappenin rajuun ulosajoon ja seinäosumaan, minkä myötä hänet vietiin sairaalaan tarkistettavaksi. F1-tuomaristo piti Hamiltonia ”pääasiallisena” syyllisenä kolarin syntyyn.

Itse kolari tapahtui Silverstonen radan mutkassa yhdeksän. Hamilton meni tilanteessa Verstappenin sisäpuolelle, osuen hollantilaiseen, kun tämä käänsi autonsa oikealle.

Hamiltonin auton etupää osui Verstappenin auton takapäähän niin, että Verstappen lähti rajusta vauhdista kohti rengasvalleja.

Red Bull -tähti vietiin lopulta sairaalaan tutkittavaksi.

Hamiltonille määrättiin jo kisan aikana 10 sekunnin aikarangaistus. Tuomaristo kävi läpi niin videomateriaalia kuin telemetriatietoja päätöstä tehdessä.

Hamiltonia pidettiin syyllisenä yhden ison tekijän takia.

– Auto numero 44 (Hamilton) ei vetänyt mutkaa sen linjaa pitkin, jättäen tilaa sisäpuolelle, tuomaristo nosti syyllistävän tekijän esiin.

Tällä tuomaristo viittasi siihen, että Hamilton aiheutti omalla ratkaisullaan kolarin.

– Kun auto numero 33 (Verstappen) käänsi mutkaan, auto numero 44 ei välttänyt kontaktia. Auto numero 44 on pääsyyllinen kolariin, Britannian GP:n tuomaristo näki.

Hamilton kärsi rangaistuksen varikkopysähdyksensä yhteydessä. Hän onnistui silti nousemaan voittoon.

Red Bullin kanta kolariin:

Mersun kanta:

Uusinnat: Verstappen ja Hamilton kolaroivat rajusti Britanniassa

Incar: Verstappenin ja Hamiltonin kolari eri kuvakulmista

Lue myös:

    Uusimmat