Mika Salo täysin eri linjoilla F1-tuomariston kanssa Verstappenin ja Hamiltonin tuomiosta: "Joku kunnon rangaistus sitten"

Lewis Hamiltonille tuomittiin kymmenen sekunnin aikarangaistus Max Verstappenia vastaan Britannian GP:n ensimmäisellä kierroksella tapahtuneesta kolarista. Mika Salo piti C Moren F1-lähetyksessä tuomiota outona.

Paalupaikalta lähtenyt Verstappen joutui puolustautumaan rajusti hyökännyttä Hamiltonia vastaan. Huippunopeassa Copse-mutkassa hän jätti sisäpuolen auki, ja Hamilton lähti yrittämään ohi.

Tässä kohtaa Verstappen käänsi mutkaan, minkä seurauksena autot osuivat yhteen. Red Bull -kuski syöksyi rajusti soran yli rengasvalliin, ja Hamilton jatkoi menoaan vain pieniä kolhuja kokeneena.

Mika Salo oli C Moren F1-lähetyksessä sitä mieltä, ettei tapauksesta pitäisi rangaista kumpaakaan. Silti hän näki Verstappenin olleen syypää tapahtuneeseen.

– Minä näen ihan Maxin virheenä tämän, ikävä kyllä. Keula kävi edellä. Maxin olisi pitänyt tuossa kohtaa jo nostaa (jalka kaasulta), Salo perusteli.

– Max puolusti, mikä oikeus hänellä on, mutta oli vähän myöhässä, Ossi Oikarinen kommentoi vieressä.

Tuomaristo näki tilanteen kuitenkin täysin eri tavalla. Hamiltonin mätkäistiin kymmenen sekunnin aikarangaistus. Itsekin monesti kisaraadissa istunut Salo myöntää, että tuomaristolla on käytettävissään eri kuvakulmia ja dataa kuin mitä selostamossa on nähtävissä. Siitä huolimatta linjaus oli hänen mielestään erikoinen.

– Tuo oli vähän sellainen, että ”okei, et ole syyllinen, mutta saat kymmenen sekkaa”. Joku kunnon rangaistus sitten, jos todetaan syylliseksi. Tuo oli vähän outo sinänsä, että rangaistaan kuitenkin, Salo ihmetteli.

Lue myös:

    Uusimmat