Mainos

Hampurin pormestari: Veitsi-iskun takana oli viha

Hampurin pormestarin Olaf Scholzin mukaan veitsi-isku oli vihan motivoima. Hän ei kuitenkaan sanonut, että kyse olisi terrori-iskusta.

Pormestarin mukaan epäilty tekijä on kielteisen päätöksen saanut turvapaikanhakija, jonka karkotus on jumiutunut puutteellisten henkilöpapereiden takia.

– Erityisen vihainen olen siksi, että tekijä näyttää olevan henkilö, joka ensin vaatii turvaa Saksalta ja sen jälkeen kääntää vihansa meitä vastaan, hän sanoi.

Saksassa Hampurissa yksi ihminen kuoli ja kuusi haavoittui perjantaina veitsimiehen hyökkäyksessä supermarketissa. Hyökkäyksessä kuollut oli 50-vuotias saksalainen mies. Yksi haavoittuneista on poliisin mukaan vakavasti loukkaantunut.

Hyökkäys tapahtui vilkkaalla ostosalueella Barmbekin kaupunginosassa. Saksalaislehti Bildin mukaan mies oli alkanut puukottaa ihmisiä saman tien kauppaan saavuttuaan. Bildin tietojen mukaan epäilty olisi huutanut supermarketissa "Allahu akbar" eli "Jumala on suurin".

Tekijä pakeni supermarketista teon jälkeen. Paikalla olleet siviilit olivat lähteneet seuraamaan häntä ja taltuttaneet tämän. Sen jälkeen poliisi otti miehen huostaansa. Bildin mukaan epäilty tekijä saatiin kiinni noin puoli tuntia hyökkäyksen jälkeen.

Myös veitsimies loukkaantui kiinniotossa, mutta poliisin mukaan hänen vammansa eivät ole vakavat.

Poliisi kertoo olevansa vakuuttunut, että kyseessä oli yksittäinen tekijä. Alun perin saksalaistiedotusvälineet kertoivat, että poliisi etsi toistakin epäiltyä.

– Hän oli ehdottomasti yksittäinen hyökkääjä. Ensitietoja mahdollisesta ryöstöaikeesta ei ole varmistettu, tviittasi Hampurin poliisi.

Uhrit mitä ilmeisimmin valittu sattumanvaraisesti

Epäilty tekijä on 26-vuotias ja syntynyt Arabiemiraateissa. Hänen kansalaisuuttaan selvitetään vielä. Poliisi sanoi tekevänsä kaikkensa selvittääkseen teon motiivin.

Der Tagesspiegel -lehden tietojen mukaan tekijällä on ollut ääri-islamilaisia taipumuksia, jotka ovat olleet poliisin tiedossa.

Poliisin lausunnosta käy ilmi, että tekijä oli mitä ilmeisimmin valinnut uhrinsa sattumanvaraisesti.

Poliisi eristi veriteon jälkeen kauppa-alueen ja Bildin mukaan paikalle tuli myös terrorismin torjuntaan erikoistunut poliisiyksikkö. Tutkintaa varten on perustettu erillinen komissio.

Hampurin poliisi julkaisi Twitter-sivuillaan linkin vihjepalvelimeen, jonne paikalla olleet voivat ladata kuvia ja videoita. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.