Kirvesmies hyökkäsi ihmisten kimppuun Düsseldorfin päärautatieasemalla, 9 haavoittui – "Verta oli kaikkialla"

Seitsemän loukkaantui kirveshyökkäyksessä Saksassa 0:47

Saksassa Düsseldorfin kaupungissa yhdeksän ihmistä on loukkaantunut kirveshyökkäyksessä.

Tekijäksi epäillään 36-vuotiasta miestä, jonka poliisi otti kiinni.  

Saksan poliisin mukaan hyökkääjäksi epäillyllä on ollut mielenterveysongelmia.  

Kirveshyökkäys tapahtui torstai-iltana Düsseldorfin päärautatieasemalla. Aluksi epäiltiin, että hyökkääjiä olisi ollut ainakin kaksi, ja että hyökkääjiä olisi voinut myös paeta paikalta.  

Loukkaantuneista yhden tila on poliisin mukaan vakava, mutta kukaan heistä ei ole hengenvaarassa. Loukkaantuneista kaksi on naisia.  

Veriteosta epäilty loukkaantui

Hyökkäys tapahtui noin kello yhdeksältä illalla paikallista aikaa eli noin kello kymmeneltä Suomen aikaa. Mediatietojen mukaan hyökkääjä iski saavuttuaan asemalle junalla. Poliisin mukaan mies valikoi uhrinsa todennäköisesti sattumalta.

Silminnäkijä kuvaili tapahtumia saksalaislehti Bildille: 

– Olimme laiturilla odottamassa junaa. Juna saapui ja yhtäkkiä joku tuli ulos kirveen kanssa ja hyökkäsi ihmisten kimppuun.

– Verta oli kaikkialla. 

Veriteosta epäilty loukkaantui hänkin kiinni otettaessa. Uutistoimisto AFP:n mukaan epäilty yritti paeta poliiseja hyppäämällä sillalta alas. 

AFP:n mukaan poliisi ei ole vielä voinut kuulustella epäiltyä hyökkääjää tämän saamien vammojen vuoksi.

Epäilty on poliisin mukaan lähtöisin entisestä Jugoslaviasta ja asuu Wuppertalin kaupungissa.

Poliisi uskoo hyökkääjän toimineen iskussa yksin. 

Iso poliisioperaatio

Koska hyökkääjiä epäiltiin aluksi olevan useita, Düsseldorfin päärautatieaseman seudulla järjestettiin illalla ja yöllä suuri poliisioperaatio.

Mediatietojen mukaan paikalle saapuneet poliisin erikoisyksiköt olivat raskaasti aseistettuja ja rautatieaseman yllä nähtiin myös helikoptereita, Bild kertoo.

Rautatieasema tyhjennettiin ja eristettiin.  

Asemalta lähteneet ja sinne saapuneet junavuorot viivästyivät tai peruuntuivat. Junamatkustaja Bruno Macedo kertoi CNN:lle, että hänen Düsseldorfiin saapumassa ollut junavuoronsa oli ohjattu ajamaan Kölniin. 

Uutistoimisto AFP:n mukaan rautatieasema avattiin jälleen myöhään torstai-iltana.

Düsseldorfin kaupunginjohtaja Thomas Geisel kiitti poliisia sekä esitti osanottonsa uhreille ja näiden perheille. Geiselin mukaan hyökkäys oli erittäin suuri isku Düsseldorfille.

Saksan viranomaiset ovat olleet varuillaan terrori-iskujen uhan vuoksi etenkin sen jälkeen, kun viime joulukuussa Berliinissä kuoli 12 ihmistä miehen ajettua kaappaamansa kuorma-auton väkijoukkoon.  

Lue myös:

    Uusimmat