Mainos

Hampurin veitsihyökkäyksessä kuolonuhrin lisäksi vakavasti loukkaantunut

Saksassa Hampurissa yksi ihminen kuoli ja neljä haavoittui veitsimiehen hyökkäyksessä supermarketissa iltapäivällä. Yksi haavoittuneista on poliisin mukaan vakavasti loukkaantunut.

Hyökkäys tapahtui vilkkaalla ostosalueella Barmbekin kaupunginosassa.

Saksalaislehti Bildin mukaan mies oli alkanut puukottaa ihmisiä saman tien kauppaan saavuttuaan. Bildin tietojen mukaan epäilty olisi huutanut supermarketissa "Allahu akbar" eli "Jumala on suurin".

Tekijä pakeni supermarketista teon jälkeen. Paikalla olleet siviilit olivat lähteneet seuraamaan häntä ja taltuttaneet tämän. Sen jälkeen poliisi otti miehen huostaansa. Bildin mukaan epäilty tekijä saatiin kiinni noin puoli tuntia hyökkäyksen jälkeen.

Myös veitsimies loukkaantui kiinniotossa, mutta poliisin mukaan hänen vammansa eivät ole vakavat.

Poliisi kertoo olevansa vakuuttunut, että kyseessä oli yksittäinen tekijä. Alun perin saksalaistiedotusvälineet kertoivat, että poliisi etsi toistakin epäiltyä.

– Hän oli ehdottomasti yksittäinen hyökkääjä. Ensitietoja mahdollisesta ryöstöaikeesta ei ole varmistettu, tviittasi Hampurin poliisi.

Epäillyn tekijän henkilöllisyys tai teon motiivi ei ole vielä tiedossa, mutta poliisi sanoi tekevänsä kaikkensa selvittääkseen motiivia.

Poliisi on toistaiseksi vahvistanut tekijän olevan mies, joka oli aseistautunut veitsellä. Poliisin lausunnosta käy ilmi, että tekijä oli mitä ilmeisimmin valinnut uhrinsa sattumanvaraisesti.

Poliisi on eristänyt kauppa-alueen, jossa veriteko tapahtui. Bildin mukaan paikalla on myös terrorismin torjuntaan erikoistunut poliisiyksikkö. Tutkintaa johtaa poliisin mukaan edelleen väkivaltarikosyksikkö.

Hampurin poliisi julkaisi Twitter-sivuillaan linkin vihjepalvelimeen, jonne paikalla olleet voivat ladata kuvia ja videoita.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.