Hämmästyttävä NHL-ura saattaa päättyä keväällä – Olli Määttä: "Yksi parhaista ihmisistä"

Marc-André Fleuryn ura on ollut häikäisevä – Tulosruutu tapasi kolminkertaisen Stanley Cup -voittajan 3:14
Marc-André Fleuryn ura on ollut häikäisevä – Tulosruutu tapasi kolminkertaisen Stanley Cup -voittajan.

Kanadalaismaalivahti Marc-Andre Fleury on yksi Tukholman NHL-tapahtuman kirkkaimmista tähdistä. Minnesota Wild -veskari on tehnyt maailman parhaassa kiekkoliigassa hämmästyttävän uran ja kerännyt valtavaa arvostusta muiden pelaajien joukossa. Yksi kehujista on Detroit-pakki Olli Määttä. 

Pääkuvan videolla Tulosruudun tuore juttu Marc-Andre Fleurysta, joka on sanonut, että kuluva kausi saattaa jäädä hänen uransa viimeiseksi. Juttu kertoo lisää myös Fleuryn hämmästyttävistä saavutuksista.  

Kolme Stanley Cupia, olympiakulta, valinta NHL:n parhaaksi maalivahdiksi. 

Marc-Andre Fleuryn, 38, saavutukset ovat huimat, ja kun niihin lisätään vielä henkilökohtaisia NHL-tilastoja – muun muassa 994 pelattua ottelua ja 547 voitettua ottelua – puhutaan legendasta. 

Fleury on kuitenkin tehnyt vaikutuksen myös kaukalon ulkopuolella. Olli Määttä, joka pelasi Fleuryn kanssa Pittsburgh Penguinsissa kaudet 2013-2017, ylistää kanadalaista estoitta. 

– Henkilönä yksi parhaista ihmisistä, joita tiedän. Kysyt keneltä tahansa hänen kanssaan pelanneelta, niin ei ole mitään pahaa sanottavaa. En ole koskaan kuullut mitään huonoa hänestä, Määttä kommentoi MTV Urheilulle Tukholman NHL-tapahtuman yhteydessä. 

– Ihan uskomaton hahmo, hauska, ja hän yrittää koko ajan tuoda positiivisuutta hallille. Ihan sama onko häviön jälkeen, voiton jälkeen, miten on mennyt, niin hän aina hymyilee ja on valmis tekemään töitä. 

Määtän mielestä tilastot kertovat sen "kuinka kova jätkä Fleury on". 

– On tosi harvinaista maalivahdille, että pysyy noin pitkään tuolla tasolla ja terveenä. Se on hänelle hatunnosto siitä, miten kovaa hän on tehnyt töitä. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Määtän mukaan Fleuryn asenne on tapissa jokaisessa harjoituksessa ja pelissä – ja nimenomaan positiivisuuden kautta. 

– Hän on kuitenkin todella kriittinen omaa peliään kohtaan. Jos on jotain mennyt huonosti pelissä, hänestä huomaa, kuinka paljon aikaa hän käyttää hyvin pienien yksityiskohtien kanssa omassa pelaamisessaan, Määttä summaa. 

Fleuryn edustama Minnesota Wild kohtaa Ottawa Senatorsin kello 18 alkavassa ottelussa Tukholmassa lauantaina.  

Pääkuvan videolla Tulosruudun tuore juttu Marc-Andre Fleurysta. Alla puolestaan Mikael Granlundin näkemyksiä Määtän ja Fleuryn entisestä supertähtiseurakaverista Sidney Crosbysta.  

Mikael Granlundilta paljastus: tällainen NHL-supertähti Sidney Crosby on kulissien takana 3:10
Mikael Granlundilta paljastus: tällainen NHL-supertähti Sidney Crosby on kulissien takana.

Lue myös:

    Uusimmat