Mainos

Hammaslääkärin raju hinta - 685 euroa puolen tunnin käynnistä

Käynti Helsingissä sijaitsevalla hammaslääkäriasemalla, Hammas Terveys Päivystyksessä, poiki asiakkaalle muhkean laskun - 35 minuuttia kestänyt hammashoito maksoi 685 euroa.

Hammas Terveys Päivystys tarjoaa nimensä mukaisesti hammashoitoa akuuttiin hammassärkyyn ja hoitoa saa ympäri vuorokauden. Yritys perusteleekin hintojaan juuri tällä.

- Me voimme hinnoitella palvelumme miten haluamme, tämä on liiketoimintaa ja tarjoamme päivystystä, kommentoi hammaslääkäriaseman puhelinnumeroon vastannut mieshenkilö.

Ennen kuin puhelimeen vastanneen henkilön nimeä ehtii edes kysyä, luuri on jo lyöty kiinni.

Kallista saa olla, muttei kohtuutonta

Kuluttajariitalautakunnan mukaan edellä mainittu 685 euron hinta reilun puolen tunnin käynnistä oli kohtuuton. Lautakunta suositti hammaslääkäriasemaa maksamaan asiakkaalle takaisin 450 euroa.

Toisessa esimerkkitapauksessa asiakkaalle tehty juurikanavien avaus ja lääkitys maksoi 380 euroa. Kuluttajariitalautakunta katsoi, että tässäkin tapauksessa hinta oli kohtuuton ja suositti lääkäriasemaa palauttamaan hinnasta 150 euroa.

Vaikka palveluiden hinnoille ei ole olemassa ylärajaa, lain mukaan hinta ei saa olla kohtuuton.

- Kallista saa siis olla, muttei kohtuutonta. Hammas Terveys Päivystyksen kohdalla hinnat ovat olleet kohtuuttomia ja kuluttajariitalautakunta on siksi suosittanut osaa hintaa palautettavaksi, kertoo varapuheenjohtaja Päivi Korpiola kuluttajariitalautakunnasta.

Lautakunnan suositus on vain suositus

Kyseisestä hammaslääkäriasemasta on oltu kuluttajariitalautakuntaan yhteydessä ennenkin, yhteensä neljätoista kertaa vuodesta 2007 lähtien.

- Yksittäisiä yhteydenottoja on tullut muidenkin hammaslääkäriasemien hinnoittelusta, sanoo Korpiola.

Kuluttajariitalautakunta on puolueeton ja riippumaton asiantuntijaelin, jonka jäsenet edustavat tasapuolisesti kuluttajia ja elinkeinonharjoittajia. Lautakunnan päätökset ovat suosituksia eikä niitä voi panna täytäntöön pakkotoimin. Päätöksiä kuitenkin noudatetaan hyvin, noin 80 prosentissa tapauksista.

Hammas Terveys Päivystys ei Korpiolan mukaan ole noudattanut suosituksia.

- Me olemme vapaa liikkeenharjoittaja ja hinnoittelemme miten haluamme, kommentoi yrityksen puhelimeen vastannut mies.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.