Hammaslääkäri keikkui tasapainoskootterilla poistaessaan hammasta, kuvasi videolle hurjastelunsa – rauhoitettu potilas sai kuulla asiasta vasta rikostutkijoilta

Yhdysvalloissa hammaslääkäri on joutunut ongelmiin, kun hänet kuvattiin poistamasta asiakkaan hammasta tasapainoskootterin päällä keikkuen, kertoo CNN. Lääkäri on saanut myös muita syytteitä muun muassa petoksesta.

Alaskalainen Veronica Wilhelm oli vuonna 2016 käynyt poistattamassa hampaansa paikallisella hammaslääkärillä. Hänelle oli annettu vahvaa rauhoittavaa lääkettä toimenpidettä varten.

Wilmhelm sai tietää vasta rikostutkijoilta, että hänen hampaansa poistanut lääkäri oli keikkunut toimeenpiteen aikana tasapainoskootterin päällä. Kyseiset laitteet tunnetaan myös niiden englanninkielisellä nimellä hoverboard. Laite liikkuu sen mukaan, miten käyttäjä muuttaa painopistettään.

Videolla hammaslääkäri seisoo laudalla toimenpidehuoneessa potilaan vierellä ja vetää potilaan hampaan ulos. Pian sen jälkeen hän huristaa laudalla ulos huoneesta, heittää hanskat roskiin ja nostaa kätensä ilmaan jatkaessaan kurvailua käytävää pitkin.

Oikeudenkäynnissä potilaana olleen Wilhelmiltä kysyttiin, pyydettiinkö häneltä lupaa videon tapahtumiin tai sen kuvaamiseen.

– Hän ei koskaan kysynyt. En olisi tietenkään hyväksynyt sitä. Se on vaarallista, Wilhelm sanoi oikeudessa.

Syytetään laittomasta hoitotoimenpiteistä ja petoksista

Syytteen mukaan hammaslääkäri oli lähettänyt videon ystävilleen ja perheelleen vitsaillen saatteena, että hammaskirurgian suorittaminen hoverboardin päällä on ”uusi hoidon standardi”.

Potilaalle ei tiettävästi ole aiheutunut haittaa lääkärin hurjastelusta, mutta Alaskan osavaltio syyttää hammaslääkäriä laittomasta hammashoidon toimenpiteestä, ja toteaa ettei potilas saanut ammattimaista hammashoitoa tilanteessa.

Lisäksi häntä syytetään Yhdysvaltain sairasvakuutusjärjestelmä Medicaidin väärinkäyttämisestä ja petoksista. Syytteen mukaan hän oli laskuttanut tarpeettomista hoitotoimenpiteistä kymmenientuhansien dollarien arvosta ja ohjannut Alaskan hammaslääkäriyhdistykselle tarkoitettuja rahoja omiin taskuihinsa.

Hän menetti lääkärilupansa vuonna 2017. Oikeudenkäynti alkoi tämän vuoden marraskuussa, ja lääkäri on kiistänyt kaikki syytteet.

Asianjaja: En usko sen olevan rikos

Hänen asianajajansa Paul Stocklerin mukaan lääkäri teki ”kamalan arviointivirheen” tasapainoskootterivideon kanssa, mutta häntä ei pitäisi silti rankaista siitä.

Stocklerin mielestä asiaa on suurenneltu.

– Olen tehnyt tätä 30 vuotta. Hän ei ole ensimmäinen ihminen, joka tekee jotain idioottimaista. Olen nähnyt paljon pahempia asioita, mutta ketään vastaan ei ole nostettu rikossyytteitä. Nykyisellä lainsäädännöllä en usko, että se [lääkärin teko] on rikos, Stockler sanoi.

Potilaana ollelle Wilhelmille annettiin oikeudenkäynnissä myös mahdollisuus puhua suoraan hammaslääkärille.

– Minulla ei ole mitään pahaa sanottavaa siitä, että poistit hampaani, arvostan sitä. Mutta mielestäni se mitä teit, oli törkeää, narsistista ja hullua, Wilhelm sanoi.  

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja