Vääriä hampaita poistanut hammaslääkäri sai 12 vuoden tuomion Yhdysvalloissa – todistevideolla näkyy, kuinka hän hoiti potilasta tasapainoskootterilla leikkien

2:31
Katso yläpuolelta todistusaineena käytetty video hammaslääkärin hurjastelusta tasapainoskootterin päällä kesken operaation

35-vuotias alaskalaislääkäri sai tuomion yhteensä 46 syytekohdasta, muun muassa lukuisista petoksista.

Seth Lookhart kuvasi muun muassa yhden operaation, jossa hän operoi potilaan hampaita huolettomasti tasapainoskootterilla seisten. Hän oli lähettänyt videon useille ihmisille. Tätä videota käytettiin myös oikeudessa todistusaineistona. Videon voit katsoa yltä. 

Lockhart joutuu vankilaan 12 vuodeksi muun muassa laittomasta hammashoidon harjoittamisesta, petoksesta ja potilasturvallisuuden vaarantamisesta. Lisäksi mies sai 10 vuoden kiellon harjoittaa hammaslääkärin tointa.

Mies pyysi tekojaan anteeksi oikeudessa.

– En osaa sanoa missä kohdassa tarkalleen aloin luisia raiteilta. Olen vakuuttunut, että pystyin tarjoamaan hoitoa ja lievittämään ihmisten kipuja, mutta tiedän myös, että minun olisi pitänyt pitää itseni paremmin kurissa ja keskittyä tekemiseeni paremmin, Lockhart sanoi.

Tuomari kuvaili miehen tapaa tehdä töitä röyhkeäksi, narsistiseksi ja hulluksi. Hän lisäsi, että Lockhartin teoista löytyi lukuisia todisteita viestien, kuvien ja videoiden muodossa ja että tasapainoskootteri-tapaus oli vain yksi monien joukossa. Hänen todettiin myös nukuttaneen potilaitaan tuhansia kertoja, vaikka hänellä ei ollut siihen koulutusta eikä lupaa.

Osa potilaista kertoo heränneensä operaationsa jälkeen ja huomanneen, että heiltä oli viety väärä hammas, tai heille oli tehty täysin toinen toimenpide, mitä varten he olivat vastaanotolle tulleet.

Työssä temppuilun lisäksi lääkärin todettiin kuitanneen Yhdysvaltain sairausvakuutusjärjestelmä Medicaidista kuluja väärin perustein.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja