Hamilton haluaisi vaihtelua kisaviikonloppuihin: "Aina samat neljä päivää"

Mercedes-tallin kuljettaja Lewis Hamilton haluaisi formulakauden kisaviikonloppujen rakenteen vaihtelevan kauden aikana.

Formulasarjan kaupallinen omistaja Liberty Media on ehdottanut aika-ajoformaatin muutosta tulevaisuudessa, mutta Hamiltonin mielestä kisaviikonlopun rakennetta voitaisiin uudistaa rankemmallakin kädellä.

– Minusta yksi suurimmista muutoksista täytyisi tehdä viikonloppuun, koska nyt se on pitkälti aina samat neljä päivää, joka viikonloppu ja 21 kertaa vuodessa, Hamilton kommentoi Autosportin mukaan.

– Mielestäni siitä täytyy tehdä dynaaminen. Jollakin radoilla sen täytyisi olla erilainen, jotta meillä olisi “superviikonloppuja”. Kalenterissa on muutamia ratoja, joilla kisa on muuten niin tylsä, Mercedes-kuski lisäsi.

Hamilton myöntää, että kuljettajan kannalta jännittävät autot eivät silti tarjoa aina jännittävää kisatapahtumaa.

– Autot ovat tällä kaudella parempia kuin koskaan, mutta olen silti varma siitä, että meillä on edelleen tylsiä kisoja. Siksi nämä kisat olisi hyvä poimia joukosta ja kysyä, miten voisimme toteuttaa ne toisella tavalla? Oli kyse sitten käännetystä lähtöjärjestyksestä tai mistä tahansa, niin heidän olisi syytä tutkia asiaa, Hamilton ohjeisti.

Lue myös:

    Uusimmat