Nico Rosberg näkee typistetyssä F1-kaudessa iskun mahdollisuuden – "Voi ärsyttää Mercedestä tavattomasti"

1:29
Red Bullin Helmut Markon lausunto koronaviruksen tartuttamisesta kuskeihinsa sai kummeksuntaan C Moren Urheilusuorassa.

F1-mestari Nico Rosberg uskoo 14 osakilpailun kauden vielä menevän, mutta siitä lyhyemmäksi typistyessään tallien ja järjestäjien on venyttävä hänen mielestään luoviin ratkaisuihin.

Kauden startti on tällä hetkellä lykätty jo kesäkuulle Kanadaan, mutta todennäköisesti siirtojen myötä kausi päästään aloittamaan vasta aikaisintaan heinäkuussa.

F1-oikeudet omistava Liberty Media on puhunut 15-18 osakilpailun järjestämisestä, kun koronaviruksen aiheuttamien sulkutoimien jälkeen elämä alkaa palautua normaaliksi. Tämä vaatii kuitenkin Rosbergin mukaan isoja poikkeusjärjestelyitä.

– 14 kisaa kuulostaa ihan OK:lta, mutta jos se menee siitä lyhyemmäksi, omistajien pitää miettiä jotain, Rosberg kommentoi Sky Sportsille.

– Kautta voidaan kyllä ajaa pitempäänkin. On ollut ideoita, että jatkettaisiin aina tammikuulle asti tai ajettaisiin kahden kisan viikonloppuja, mutta heidän täytyy olla luovia, koska me fanit haluamme nähdä mahdollisimman paljon kisoja.

Rosberg näkee lyhennetyn kauden tarjoavan hyvän mahdollisuuden Mercedeksen haastajille.

– Se lisäisi yllätysmestarin mahdollisuutta, koska vähemmillä kisoilla onnella olisi isompi roolia.

– Odotin, että Red Bull ja Max Verstappen olisivat mukana mestaruusjahdissa tänä vuonna ja voisivat ärsyttää Mercedestä tavattomasti, joten lyhyemmällä kaudella mahdollisuus mestaruuden voittamiseen olisi vielä isompi, Rosberg pohtii.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja