F1-tallipomo ei leikkaisi kisakalenteria: "Kieltäytyisin ehdottomasti"

Formula ykkösissä kilpailevan Toro Rosso -tallin nokkamies Franz Tost kertoo olevansa jyrkästi eri mieltä ajatuksista leikata sarjan kisakalenteria tulevaisuudessa.

Formulasarjan kaupallinen omistaja Liberty Media on ilmaissut halunsa laajentaa kisakalenteria kattamaan kaudessa jopa 25 osakilpailua, mutta Renault’n tallipäällikkö Cyril Abiteboul on puolestaan toivonut määrää pudotettavan selvästi nykyisestä jopa 15 kisaan.

Ensi kauden kisakalenteri sisältää tämän kauden tapaan 21 osakilpailua. Tost pitää määrää juuri sopivana.

– Kieltäytyisin ehdottomasti menemästä alle 20 kisan. Vuodessa on 52 viikkoa, joten meillä on kyllä runsaasti aikaa, Tost kommentoi motorsport.comille.

– Jos meillä on 15 tylsää kilpailua, niin ihmiset eivät enää katso niitä. Mielestäni meillä tulisi olla 20-22 kisaa - on on hyvä lukema. Emme saa myöskään unohtaa sitä, että olemme globaali toimija. Sitä varten tarvitsemme tietyn määrän osakilpailuja, Tost jatkoi.

Red Bull -tallipäällikkö Christian Horner toivoo Libertyn ja tallien löytävän tulevaisuudessa asiaan kompromissiratkaisun.

– Jos meillä on kaudessa 15-16 kisaa, niin se on mielestäni turhan vähän. 21 kisaa on mielestäni yläraja. Kirjaan mahtuu vain niin monta lukua, jonka jälkeen ne eivät ole enää jossain vaiheessa relevantteja, Horner muotoili.

Lue myös:

    Uusimmat