Hämeenlinnassa vakava bussiturma

Yksi aikuinen kuoli ja 15 henkilöä loukkaantui, kun nuoria jämsäläisiä kiekkoilijoita ja heidän vanhempiaan kuljettanut bussi törmäsi tuhoisin seurauksin puuhun aamulla Hämeenlinnassa.

Onnettomuudessa menehtynyt on mies. Sairaalahoitoon Kanta-Hämeen keskussairaalaan joutui jäämään kolme aikuista ja yksi lapsi. Muiden turmassa loukkaantuneiden vammat ovat lieviä.

Liikenneonnettomuus sattui aamulla kello 9.16 Vuorentaantien ja Vuorenharjuntien risteyksessä. Keskussairaalaan kuljetettiin bussin 37 matkustajasta 29 ja terveyskeskukseen seitsemän bussissa ollutta. Suurin osa lapsista sai vain vähäisiä vammoja.

Liukas keli

Onnettomuutta tutkiva Hämeenlinnan poliisi kertoi, että alustavien tietojen mukaan tien pinta on ollut liukas, mahdollisesti mustan jään peitossa.

Linja-auton matkustajista yksi, vuonna 1955 syntynyt mies, menehtyi sairaalassa. Pahiten loukkaantuneet matkustajat olivat olleet auton etuosassa. Yksi matkustajista sinkoutui ulos tuulilasin kautta, useat saivat lieviä ruhjevammoja.

Kun auto oli suistunut tieltä, se törmäsi valaisinpylvääseen, liikennemerkkiin ja suurehkoon puuhun. Törmäyksessä puu kaatui, mutta sen paksut oksat rikkoivat auton tuulilasin. Linja-auton mukana matkustaneista 37 ihmisestä 16 oli juniorijoukkueen jäseniä, loput vanhempia, sisaruksia ja joukkueen huoltajia.
(STT)


Lue myös:

    Uusimmat