Hamasin alainen Gazan terveysministeriö: Yli kymmenen ihmistä kuollut Israelin iskussa telttoihin

Yhdysvaltojen mukaan tulitaukosopimus Gazassa on lähellä 1:54
Yhdysvaltojen mukaan tulitaukosopimus Gazassa on lähellä

Ainakin 11 ihmistä on kuollut Israelin tekemässä iskussa Gazassa lähellä Rafahin kaupungissa sijaitsevaa sairaalaa, sanoo äärijärjestö Hamasin alainen Gazan terveysministeriö.

Terveysministeriön mukaan isku osui telttoihin, joissa majoittui siviilejä. Ministeriön tiedottaja Ashraf al-Qudra sanoi lausunnossa, että surmattujen joukossa on ensihoitaja. Lisäksi hän sanoo, että iskussa haavoittuneita on noin 50, mukaan lukien lapsia.

Israelin asevoimat puolestaan sanoo tehneensä sairaalan alueella Islamilainen jihad -äärijärjestön taistelijoihin kohdistuneen tarkkuusiskun.

– Tarkkuusisku tehtiin Islamilaista jihadia vastaan, eikä se aiheuttanut vahinkoa alueen sairaalalle, asevoimat sanoo lausunnossaan.

Uutistoimisto AFP:n toimittaja näki, kuinka haavoittuneita ihmisiä kiidätettiin paareilla toiseen Rafahissa sijaitsevaan sairaalaan.

Maailman terveysjärjestö WHO:n johtaja Tedros Adhanom Ghebreyesus kirjoitti viestipalvelu X:ssä, että telttojen pommittaminen oli törkeää ja sanoinkuvaamatonta. Tedros sanoi, etteivät lapset ja terveydenhuollon työntekijät ole kohteita ja että heitä tulee suojella.

Arviolta noin 1,5 miljoonaa palestiinalaista on hakenut turvapaikkaa Gazan eteläosassa sijaitsevasta Rafahista, jonne Israel on suunnitellut maahyökkäyksen tekemistä. Israelin asevoimien mukaan sillä on suunnitelma siviilien evakuoimisesta kaupungista ennen hyökkäystä, mutta suunnitelman yksityiskohtia ei ole kerrottu.

Lue myös:

    Uusimmat