Halvin uusi Bugatti maksaa vain 30 000 euroa – huippunopeuskin jää hieman lippulaivamallista

2:59
Rolls-Royce lahjoitti lastensairaalalle minikokoisen luksusauton.

Bugatti ei ole koskaan ollut tavallisten kuolevaisten ulottuvilla oleva automerkki. Siis tähän asti.

Bugatti esitteli Geneven autonäyttelyssä 11 miljoonan euron hintaisen La Voiture Noire -erikoismallinsa, joka kieltämättä varasti shown perinteikkäässä autonäyttelyssä.

Huomattavasti vähemmälle huomiolle on jäänyt maanantaina julkistettu Baby II -niminen ajoneuvo, joka on niin ikään todellinen erikoisversio. Eikä sen hintakaan huimaa päätä, sillä sen omistajaksi pääsee noin 30 000 eurolla.

Bugatti Baby II on kuitenkin leluauto. Tai no, se on ehkä hieman halveeraava nimitys 3/4-kokoisesta pienoismallista, jolla aikuinenkin pystyy ajamaan. Auto perustuu Type 35 -kilpuriin, joka valmistettiin aikoinaan vuoden 1924 Ranskan GP:tä varten.

Kyseessä on moderni versio alkuperäisestä Babysta, jonka Bugattin perustaja Ettore Bugatti suunnitteli nuorimmalle pojalleen vuonna 1926.

Baby II on takavetoinen sähköauto, joka kykenee lataamaan akkuaan myös jarrutusenergiasta. Hevosvoimia on ajotilasta riippuen 1,4–13,4, ja huippunopeus yltää yli 50 kilometriin tunnissa. Mikäli auto on lapsen käsissä, voi huippunopeuden rajoittaa 20 kilometriin tunnissa.

Bugattin 110-vuotista historiaa juhlistavaa autoa tullaan valmistamaan vain 500 kappaletta.

Lähde: Bugatti

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja