Haluatko vimmaisesti eroon "rumista" kuvista, joita kaverisi laittavat sinusta someen? Samaan sortunut Megan kertoo, miksi se ei kannata

Moni pelkää kauhulla ystäviensä julkaisemia, "huonoja" somekuvia, vaikka mikään kuva ei ole toista todempi, parempi tai huonompi.

Vihaatko Facebookin ilmoituksia kuvista, joihin sinut on merkitty? Avaatko ilmoituksen osoittaman kuvan kauhulla tietämättä, onko kyseessä hauska meemi, vai sittenkin karmea kuva sinusta bileissä?

Jos kammoat erityisesti jälkimmäisiä otoksia, nyt on aika lopettaa. Kehopositiivisuuden puolesta puhuva Megan Jayne Crabbe kehottaa ihmisiä hyväksymään itsestään merkityt kuvan ja lopettamaan merkintöjen poistamisen, jos kuva ei olekaan "täydellinen".

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

"Ryntäsin poistamaan merkinnän"

Crabbe julkaisi Instagramissa itsestään kaksi kuvaa: toisen hän oli ottanut hyvässä valossa ja imartelevasta kulmasta, mutta toinen oli otos, jonka joku muu voisi hänestä julkaista. Kumpikin kuva on aivan tavallinen, mutta silti Crabbe huomauttaa, että itsensä näkeminen toisen ottamassa otoksessa aiheuttaa usein kehovihaa ja itseinhoa – täysin syyttä.

– Muistan ajan, kun tekstin "ystäväsi on merkinnyt sinut kuvaan" näkeminen sai vatsani putoamaan lattianrajaan. Lopetin kaiken ja ryntäsin poistamaan merkinnän. Ainoa versio, jonka halusin ihmisten minusta näkevän, oli huolella valittu, hyvin editoitu (versio), jonka uskoin olevan kaikista "imartelevin" (lue: laihin) versio, Crabbe kuvaa.

– Olin niin vakuuttunut, että se versio oli ainoa heijastus minusta, joka oli näkemisen arvoinen, ja se, mitä muut asiasta ajattelivat, oli kaikki kaikessa.

Keskity kasvojen kyttäämisen sijaan siihen, miltä kuvanottotilanne tuntu

Crabben nyt julkaisema kuvapari on samalta päivältä. Hänellä on kuvissa jopa samat vaatteet. Crabbe huomauttaa, ettei yksi kuva ole toista todempi, parempi tai huonompi.

– Tiedän, että kun näet kuvan itsestäsi, ensimmäiseksi zoomaat jokaiseen osaasi, joiden et usko olevan tarpeeksi hyviä. Siksi kamppailemme kuvien kanssa, joita meistä on otettu, kun vain elämme – emme ole ehtineet minimoida noita osia etukäteen, Crabbe kuvaa.

Tulevaisuudessa Crabbe kehottaakin kuviaan katselevia keskittymään omien kasvojensa kyttäämisen sijaan siihen, miltä kuvanottotilanne tuntui.

– Haluan sinun muistavan, mitä varten kuva otettiin. Se ei ollut lehden kanteen. Sinun ei odotettu näyttävän käsitellyltä supermallilta, Crabbe huomauttaa.

Kuva vangitsee hetken ja sen, miltä kukin näytti juuri tuona sekunnin sadasosana. Tärkeämpää olisikin muistaa, miltä hetki tuoksui, näytti ja tuntui; millaista iloa ja onnea hetki tuotti.

– Koko kuva kertoo paljon tärkeämmän tarinan kuin sen, miltä näytit. Ja jokainen versio sinusta on näkemisen arvoinen, Crabbe kannustaa.

Moni tunnistaa täydellisyydentavoittelun itsessään

Kuva on kerännyt paljon kiitosta, sillä moni tunnistaa vimmaisen täydellisyydentavoittelun itsessään. Crabbea kuvataankin roolimlliksi, koska hän kannustaa muita rakastamaan itsejään ehdoitta.

– On silmiä avaavaa ymmärtää, että kaikki näkemämme "epätäydellisyydet" on opittu eikä meissä oikeasti ole mitään vikaa, Instagram-käyttäjä Rini Frey kommentoi.

Lähde: Instagram, Hellogiggles.com

***


Lue myös:

    Uusimmat