Haluatko kertoa koirallesi, että rakastat sitä? 5 tapaa tehdä se lemmikin ymmärtämällä kielellä

Seuraavilla tavoilla varmistat, että lemmikkisi tuntee olonsa rakastetuksi. 

MTV Lifestyle uutisoi aikaisemmin rakkaudenosoituksesta, joka ei ole monenkaan koiran mieliin; halailusta. Vaikka lemmikkejään rakastavia omistajia kehotetaankin välttämään liikaa kontaktia, on olemassa joukko muita tapoja, joilla omistaja voi osoittaa lämpimät tunteensa lemmikille.

1. Katso suoraan silmiin

Jos koirasi katsoo sinua suoraan silmiin, koirien käyttäytymiseen erikoistuneen asiantuntijan Brian Haren mukaan se on selvä merkki kiintymyksestä; koira halaa sinua silmillään. Kaikkia koiria ei kuitenkaan kannata lähteä tuijottamaan, sillä vieras koira voi tulkita suoran katsekontaktin myös uhaksi, kertoo iHeartDogs-sivusto.

Mutta jos kyseessä on oma rakas lemmikkisi, katsekontakti rauhallisessa ympäristössä rauhallisen puheen kera viestii koirallesi, että todella rakastat sitä.

2. Kohota kulmakarvojasi ja liikuta kasvojasi

Vuonna 2013 julkaistun japanilaisen tutkimuksen mukaan koirilla on tapana kohottaa kulmiaan, erityisesti vasenta, tervehtiessään omistajaansa. Tutkimuksessa tultiin lopputulokseen, että mitä enemmän liikutat kasvojasi tervehtiessäsi koiraasi, sitä enemmän osoitat sille kiintymystäsi.

3. Anna niiden nukkua kanssasi

Yhdysvaltalaisen Emoryn yliopiston neurotutkija Gregory Bernsin mukaan sängyn jakaminen on yksi suurimmista rakkaudenosoituksista, jonka voit koirallesi antaa. Sängyn jakaminen vahvistaa myös koiran luottamusta omistajaansa kohtaan, sillä nukkuessaan ne ovat haavoittuvaisimmillaan.

Jos lemmikin sänkyyn ottaminen ei ole sinulle vaihtoehto, pyri makoilemaan yhdessä lemmikkisi kanssa sohvalla tai lattialla edes muutaman minuutin ajan joka päivä.

4. Nojaa vasten lemmikkiäsi 

Jos koirasi päättää mennä makuulle juuri jalkojesi päälle, tämä ei ole sattumaa, vaan lemmikin tapa kertoa kiintymyksestä. Yritä antaa koirallesi sama takaisin. Tämä ei suinkaan tarkoita sitä, että sinun tarvitsisi maata koirasi päällä, mutta jo lyhyt fyysinen kosketus, esimerkiksi nojaus, viestii koirallesi paljon. 

5. Ole oma itsesi

Vaikka monella meistä saattaa olla vaikeuksia tietää, mitä lemmikki milloinkin ajattelee, tunne ei ole molemminpuolinen. Koirat osaavat nimittäin aistia hyvinkin tarkkaan omistajansa tunteita. Jos rakkautesi lemmikkiä kohtaan on aitoa, ne osaavat lukea sen äänesi, kehonkielesi ja tekojesi perusteella. Osoittaaksesi rakkauttasi, sinun ei siis tarvitse olla kuin oma itsesi.

Lähde: iHeartDogs

***


 

Lue myös:

    Uusimmat