Tästä syystä sinun ei ehkä sittenkään kannattaisi halailla koiraasi – olipa se kuinka suloinen tahansa

Halaukset eivät ole koirille niin miellyttäviä kuin moni meistä olettaa.

Koirat ovat useimmille omistajille enemmän kuin lemmikkejä – ne ovat perheenjäseniä. Tämä tarkoittaa yleensä myös halauksia ja muita rakkaudenosoituksia. Vaikka lemmikkisi olisi kuinka suloinen ja ihastuttava tahansa, asiantuntijat suosittelevat jättämään halaukset ihmisille.

– Useat koirien asiantuntijat ovat yhtä mieltä siitä, että koirien halaileminen ei ole ihanteellista, koirien käyttäytymistä tutkinut Alexandra Horowitz kertoo Business Insider -sivustolla.

– En ole koskaan nähnyt koiraa, joka halailun kohteeksi jouduttuaan nousisi ylös ja heiluttaisi häntäänsä innostuksesta. Ne tekevät jotain muuta, asiantuntija lisää. 

Nämä merkit paljastavat koirien todelliset aatokset

Jos koirien elekieltä tarkastelee lähemmin, hyvin nopeasti käy ilmi, että halaukset eivät todellakaan ole niiden mieleen.

– Ne kääntävät korvansa taakse tai lipovat huuliaan. Tai sitten ne haukottelevat, mikä on yksi stressikäyttäytymisen muoto. Tai sitten ne yrittävät päästä pois tai luovat katseen, jossa pystyt näkemään niiden silmien valkoisen osan. Tällainen käytös merkitsee, että ne tuntevat epämukavuutta, Horowitz selittää.

Aikuiset pystyvät yleensä rajoittamaan halailujaan, mutta toisin voi olla lasten kohdalla. Jos lapset päätyvät halailemaan toistuvasti koiria, tämä saattaa olla rauhallisimmallekin koiralle liikaa. Jotta vahinkoa ei pääsisi syntymään, Horowitz suosittelee vanhempia opettamaan lapsille, ettei koiria tulisi halailla liikaa. 

***

8:37

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja