Haluatko jatkaa WhatsAppin käyttöä? Tässä päivämäärä, johon mennessä kohuehdot on hyväksyttävä – ja seuraus, jos niin ei tee

Opas aloittajalle: Näin käytät Signalia! 1:06
Mikä ihmeen Signal? Tällainen on WhatsAppin korvaajaksi nimitetty sovellus.

Jos luulit, että voit jatkaa WhatsAppin käyttämistä normaalisti, vaikket sen uusia käyttöehtoja hyväksyisikään, meillä on sinulle huonoja uutisia. WhatsApp on kertonut omilla tukisivuillaan, mitä tapahtuu, ellei ehtoja hyväksy aikarajaan mennessä.

Somejätti Facebookin omistama pikaviestipalvelu WhatsApp aiheutti tammikuun alussa ison kohun muuttamalla käyttöehtojaan.

Muutoksen myötä WhatsAppilla on oikeus lähettää käyttäjilleen emoyhtiö Facebookin omistamien palveluiden mainoksia. Lisäksi Facebook saa käyttää WhatsAppista kerättyä tietoa muun muassa sisältö- ja henkilöehdotuksiin, mainontaan sekä kaikenkattavasti ilmaistuna "palveluiden parantamiseen".

Yhtiö lykkäsi uusien käyttöehtojen toimeenpanoa kovan kritiikin vuoksi. Myöhemmin se tarkensi, etteivät uudet käyttöehdot koske Euroopassa tavallista WhatsApp-sovellusta, vaan pelkästään yrityskäyttäjille tarkoitettua Business-versiota.

Ehdot pitää silti hyväksyä, vaikkei sovelluksen yritysversiota käyttäisikään.

–  Kaikkien käyttäjien on hyväksyttävä palvelun uudet ehdot, jos he haluavat jatkaa Whatsappin käyttöä, Facebookin edustaja vahvisti STT:lle tammikuussa.

Mitä tapahtuu, jos ehtoja ei hyväksy?

WhatsApp on julkaissut tukisivuillaan tietoa siitä, mitä tapahtuu, jos käyttäjä ei hyväksykään uusia käyttöehtoja.

Jotta sovelluksen toiminta jatkuu normaalina, on uudet ehdot hyväksyttävä 15. toukokuuta mennessä. Mitään peruuttamatonta ei kuitenkaan tapahdu, vaikkei ehtoja ihan vielä silloin hyväksyisikään, mutta kauhean pitkään ei kannata odotella.

Jos ehtoja ei ole hyväksynyt edellä mainittuun päivämäärään mennessä, tulee viestien vastaanottamiselle ja lähettämiselle piste saman tien. Puhelut ja ilmoitukset tulevat läpi, mutta viestittely on historiaa.

Tässä rampautetussa tilassa sovellusta on mahdollista käyttää hetken aikaa – asiasta viime perjantaina uutisoineen TechCrunch-sivuston mukaan joitakin viikkoja, minkä jälkeen sovellusta ei voi käyttää enää lainkaan.

WhatsAppin mukaan se poistaa sellaisia käyttäjätilejä, jotka eivät ole yhdistäneet palveluun 120 päivään eli oman tilin poistamista ei tarvitse ihan heti pelätä, vaikkei ehtoja vielä toukokuun puolivälissä hyväksyisikään.

Lue myös:

    Uusimmat