MTV vertaili: Mitä eroa on WhatsAppilla, Signalilla ja Telegramilla, ja mihin niistä voi luottaa?

MTV vertaili: Mitä eroa on WhatsAppilla, Signalilla ja Telegramilla, ja mihin niistä voi luottaa? 3:49
Mikä on sovelluksista turvallisin, ja mitkä ovat niiden heikkoudet? Katso vertailu videolta.

Moni pohtii tällä hetkellä pikaviestisovellusten turvallisuutta. Kysyimme tietoturva-asiantuntijoilta, mitä he ovat mieltä tällä hetkellä pinnalla olevista sovelluksista.

Kenties suosituin pikaviestisovellus WhatsApp ilmoitti päivittävänsä käyttöehtojaan, joilla se sidotaan tiiviimmin osaksi sen emoyhtiötä Facebookia.

Koska Facebookilla on huono maine tietosuoja-asioissa, se sai monet käyttäjät huolestumaan ja vaihtamaan palvelua esimerkiksi Signaliin ja Telegramiin.

Esimerkiksi Telegram ilmoitti keskiviikkona saaneensa kolmessa päivässä 25 miljoonaa uutta käyttäjää. Signal puolestaan kaatui useaan kertaan, kun niin moni yritti luoda sinne käyttäjätiliä samaan aikaan.

MTV:n haastattelemien asiantuntijoiden mukaan WhatsAppin uusi päivitys ei koske EU-aluetta, sillä EU:n yleinen tietosuoja-asetus (GDPR) ei sitä salli.

F-Securen tietoturvajohtaja Erka Koivunen kuitenkin muistuttaa, että Facebook löytänee jossain vaiheessa kiertotien tavoittaakseen myös eurooppalaiset.

Mutta mitä eroa on WhatsAppilla, Signalilla, ja laajasti käytössä olevalla Telegramilla – mikä on turvallisin, ja mitkä ovat niiden heikkoudet? Katso vertailu artikkelin alussa olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat