Haluatko elää terveenä ja onnellisena pitkään? Tässä resepti, joka tutkitusti toimii!

Onko unelmanasi elää pitkään, terveenä ja onnellisena? Tutkimusten mukaan resepti on yksinkertainen: Lopeta valittaminen, nauti elämästäsi ja hymyile enemmän. Elämä on sellaista, millaiseksi sen teemme.

Maanantai kello 07:00 – herään väsyneenä lämpimän peiton alta ja katson ulos: rankkasade piiskaa ikkunoita. Voihan kitinä, nyt kyllä tekisi mieli yksinkertaisesti kääntää kylkeä ja voi että, selkäänkin vähän sattuu. Heti noustuani huomaan miehen jättäneen jälleen sukat lattialle ja voi että ärsyttää, kun kaadan kahvit kiireessä rinnuksilleni. Peruselämää, mikään ei ole mukavaa – kuulostanko sinulta? Annatko sinäkin negatiivisuuden vallata elämäsi?

Nyt on aika lopettaa kitinä ja opetella huomaamaan elämän paremmat puolet. Tämäkin tarina olisi voinut mennä toisin, jos olisin mennyt aikaisemmin nukkumaan, kohauttanut olkiani miehen sotkuille ja turhan kiireen sijaan nauttinut kahvini rauhassa. Elämä on valintoja ja se, miten valitsemme vaikuttaa enemmän kuin arvaatkaan.

1. Paljon hymyilevät ja positiiviset ihmiset elävät pidempään

Applied Psychology -lehdessä julkaistu tutkimus analysoi yli 160 tutkimusta, joissa on seurattu positiivisen elämänasenteen ja pitkän elämän välistä yhteyttä. Tulokset puhuivat puolestaan, sillä tutkijoiden mukaan todisteet osoittavat selvästi siihen suuntaan, että onnelliset, paljon hymyilevät ihmiset ovat terveempiä ja elävät pidempään.

– Olin erittäin yllättynyt, kun näin tulosten antavan tiedon. Huomattava enemmistö tutkimuksista osoittaa, että onnellisuus tuo pitkän ja terveen elämän, toteaa Ed Diener Illinois'n yliopistosta.

2. Hymyily parantaa vastustuskykyä

Positiivinen elämänasenne voi parantaa vastustuskykyä, sillä olet rentoutuneempi ja siten kehosi erittää vähemmän stressihormonia. Kokeile myös hymyillä muille – se nimittäin tarttuu.

3. Näytät paremmalta ja menestyvältä!

Mikään tyylivinkki tai kauneuspurkki ei voi tehdä samaa kasvoillesi kuin hymy. Lisäksi hymyily ja positiivisuus saa sinut vaikuttamaan menestyvämmältä muiden silmissä.

4. Hymy vähentää stressiä

Kuten edellä jo todettiin, hymyileminen vähentää stressiä ja sitä voi myös käyttää stressilääkkeenä. Jos huomaat olevasi kiireen keskellä jatkuvasti ärtynyt, rauhoita itseäsi hetki, hengitä syvään ja hymyile vaikka väkisin. Kansasin yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan tekohymykin vaikuttaa psyykkeeseen.

5. Onnellisuus on asenne

Oletko onnellinen vasta kun löydät Sen Oikean, saat lottovoiton tai laihdut kymmenen kiloa? Mitäpä jos opettelisit olemaan onnellinen jo nyt? Se on mahdollista, vaikka et sitä välttämättä vielä uskokaan.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja