Mainos

Halonen Medvedeville: Etelä-Ossetian taistelut keskeytettävä

Presidentti Tarja Halonen pitää tärkeänä, että taistelut Etelä-Ossetiassa keskeytetään heti. Halonen esitti vaatimuksensa keskusteltuaan tänään puhelimitse Venäjän presidentin Dmitri Medvedevin kanssa. Presidentin kansliasta kerrottiin, että keskustelu käytiin Medvedevin aloitteesta.

Halonen ilmaisi kollegalleen huolensa Etelä-Ossetian tilanteesta. Hän korosti, että humanitaarista apua on voitava antaa mahdollisimman pikaisesti. Hän myös vetosi Venäjän tukeen humanitaarisen avustustoiminnan aloittamisessa.

Halosen mielestä joukot tulisi vetää asemiin, joissa ne olivat ennen viime viikon keskiviikkoa. Hän muistutti, että tilanteeseen ei ole sotilaallista ratkaisua. Sen sijaan alueen vakauttamiseksi tarvitaan yhteisesti sovittavaa, kansainvälistä tarkkailua.

Presidentti Halonen esitti myös valittelunsa kriisissä menehtyneiden omaisille ja haavoittuneille.

Etyjin puheenjohtajana Suomi pyrkii siihen, että kaikki osapuolet lopettavat taistelutoimet. Presidentti Halonen toivoi, että Venäjäkin toimisi tilanteen rauhoittamiseksi, jotta neuvottelut voitaisiin aloittaa mahdollisimman pian. Hän lupasi Suomen pyrkivän siihen, että kansainvälinen yhteisö tekee tiivistä yhteistyötä tämän puolesta.

Presidentti Medvedev kertoi keskustelussa oman näkemyksensä kriisin ratkaisemisesta. Hänenkin kerrottiin olleen huolissaan humanitaarisesta tilanteesta. Samalla hän nosti esille myös Pohjois-Ossetian pakolaisongelman.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.