Mainos

Hallitus vetoaa työmarkkinajärjestöihin eläkeratkaisusta

Hallitus vetoaa työmarkkinajärjestöihin mahdollisimman nopean eläkeratkaisun puolesta. Hallitus toivoo, että ratkaisu tulee ennen keskiviikkona alkavaa budjettiriihtä.  

Valtiovarainministeri Antti Rinne (sd.) korosti hallituksen strategiapäivän alussa, että aikataulua tärkeämpää on eläkeratkaisun sisältö.

- Budjettiriihen päätösten kannalta sillä ei ole sellaista vaikutusta, että se vaikuttaisi budjetin sisältöön. Jos eläkeratkaisu syntyy, niin se tarkoittaa sitä, että on pelitilaa jollain lailla hakea pehmeämpiä ratkaisuja, Rinne totesi.  

Pääministeri Alexander Stubb kertoi eilisestä tapaamisesta työmarkkinajohtajien kanssa.

- Me kävimme läpi kokonaisuutta ja keskustelimme sen vaikutuksista kansantalouteen sekä budjettiriihestä. Meidän tehtävämme hallituksessa on edesauttaa ja avittaa ratkaisua mutta haluamme myös antaa työmarkkinajärjestöille työrauhan, Stubb kertoi.

Stubbin mukaan budjettiriihessä käsitellään kahta kokonaisuutta: ensin rakennepakettia ja sen jälkeen varsinaista talousarviota.  

- Toki jos saamme tästä (eläkeratkaisusta) hyviä uutisia, hyviä lukuja, niin se auttaa meitä myös budjettiriihessä, Stubb sanoi.  

Hallitus kokoontuu parhaillaan Lonnan saarella Helsingin edustalla strategiapäiväänsä. Tarkoituksena on pohtia pääministerin johdolla ajankohtaisia sekä pidemmän aikavälin taloudellisia ja sosiaalisia haasteita Suomessa

  
  
  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.