Mainos

Hallitus vedettiin tilille vierastyövoiman kohtelusta

Vappupäivän poliittisissa puheissa vedettiin sekä hallitusta että työnantajia tilille vierastyövoiman kohtelusta. SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan Eero Heinäluoman viikko sitten esittämien näkemysten innoittamana useat ay-liikkeen ja vasemmistopuolueiden puhujat peräsivät toimia suomalaisten työehtojen noudattamiseksi.

Oman lusikkansa soppaan työnsi myös keskustan puheenjohtajuutta tavoitteleva hallinto- ja kuntaministeri Mari Kiviniemi. Hän esitti Hyvinkäällä, että uusien ydinvoimaloiden rakennuslupiin liitettäisiin ehdoksi suomalaisen työlainsäädännön noudattaminen ja sen valvonta.

Metalliliiton puheenjohtaja Riku Aalto korosti Raumalla, että Suomessa tarvitaan ulkomaista työvoimaa jatkossakin. Aallon mielestä selvä lähtökohta kuitenkin on, että tänne tullaan töihin suomalaisilla työehdoilla.

- Ammattiliitoille on annettava valvonta- ja kanneoikeus sitä varten, että yhdenvertainen kohtelu työpaikoilla voi säilyä. Suomea ei nosteta nousuun harmaalla taloudella, vaati SAK:n edunvalvontajohtaja Nikolas Elomaa Joensuussa.

SDP:n kolmas varapuheenjohtaja Pia Viitanen syytti Jyväskylässä hallitusta työsuojelun ja valvonnan resurssien alasajamisesta.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki sanoi Vaasassa, että esimerkiksi rakennustyömailla tilanne on riistäytynyt käsistä.

- Pääurakoitsijat ja tilaajat hyväksyvät hiljaa väärinkäytökset, eikä hallitus tee mitään tilanteen korjaamiseksi. Valvonta on täysin puutteellista, Arhinmäki sanoi.

Lipponen: Hallituksen eväät syöty

Hyvinkäällä puhunut keskustan puheenjohtaja pääministeri Matti Vanhanen markkinoi hallituksen ja työmarkkinajärjestöjen meneillään olevia neuvotteluja kansallisesta selviytymispaketista.

Niin saataisiin maahan pitkäksi ajaksi vakaa ja markkinoiden kannalta luotettava talouden tila.

Entinen pääministeri Paavo Lipponen (sd.) vaati Oulussa SDP:n ja elinkeinoelämän välille avointa vuoropuhelua kasvupolitiikasta.

- Suomessa porvarihallituksen eväät on jo ajat sitten syöty loppuun. Johtava puolue, keskusta, on syvästi rappiolla. On alentavaa, että kansalaiset joutuvat odottamaan, millainen vieteriäijä tai -akka kepun laatikosta putkahtaa jatkamaan puolueen dynastiaa. Tulevan pääministerin demokraattinen oikeutus on oleva hyvin vähäinen, Lipponen jyrisi.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.