Mainos

Hallitus vastasi välikysymykseen

Hallituksen mielestä oppositio on jättänyt vanhustenhoitoa koskevan välikysymyksen väärään osoitteeseen.

Välikysymykseen vastannut peruspalveluministeri Osmo Soininvaara ihmettelee, miksi oppositio tekee välikysymyksen vanhusten hoidosta hallitukselle. Soininvaara myöntää, että asia ja ajankohta kunnallisvaalien alla ovat tärkeitä, mutta kysymyksen paikka on väärä.

Soininvaara sanoo, että opposition olisi pitänyt kysyä vanhusten hoidosta jokaiselta Suomen kunnalta erikseen, sillä vanhustenhoito kuuluu kunnille. Soininvaara sanoi, että hallitus ei voi määrätä, miten kunnat varansa käyttävät. Kuntien välillä on hoidon suhteen suuria eroja, mutta ne eivät Soininvaaran mukaan selity eroilla kuntien taloudellisessa tilanteessa. Hallitus vakuutti parantavansa budjettiesityksellään kuntien mahdollisuuksia huolehtia palveluista.

Oppositio ei tyytynyt vastaukseen

Hallituksen vastaus vanhusten huoltoa koskevaan välikysymykseen ei tyydytä oppositiota. Opposition mielestä hallitus vierittää vastuuta kunnille eikä tarjoa mitään konkreettisia ratkaisuja. Välikysymyksen ensimmäinen allekirjoittaja, kristillisten ryhmäjohtaja Jouko Jääskeläinen epäilee, riittääkö tilanteen korjaamiseksi se, että hallitus tarjoaa kunnille jonkinlaisia hyvän hoidon kriteerejä. Keskustan ryhmäpuhuja Hannes Manninen sanoi, että hallitus on täysin hukassa ikääntyvän väestön palveluhaasteiden edessä.

Opposition välikysymys oli jo toinen tämän syksyn aikana. Eduskunta äänestää hallituksen luottamuksesta ylihuomenna.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.