Mainos

Hallitus setvi Sonerakauppoja

Hallitus näyttää olevan valmis antamaan selvityksen Soneran osakkeiden myyntijärjestelyistä sekä eduskunnan talousvaliokunnalle että eduskunnan täysistunnolle. Selvityksen muotoa ei ole vielä päätetty.

Hallitus käsitteli tänään aamupäivällä Sonera-asiaa neuvottelussaan. Liikenneministeri Matti Aura (kok.) antoi muille ministereille oman selvityksensä tilanteesta. Neuvottelun jälkeen antamassaan lyhyessä tiedotteessa pääministeri Paavo Lipponen (sd.) mainitsi, että hallitus antaa eduskunnalle viipymättä selvityksen Soneran omistuspohjan laajentamisesta ja osakkaiden myymisestä niin, että eduskunta voi käsitellä asiaa tarvittavassa laajuudessa.

Julkisessa keskustelussa on arvosteltu kovin sanoin Soneran pääjohtajan Pekka Vennamon erityiskohtelua osakemerkinnässä. Hallituksen keskustelussa Aurakin totesi, ettei kansa koe menettelyä oikeaksi. Neuvottelussa todettiin myös, ettei hallitus tiennyt järjestelyistä, joilla Soneran osakkeita myytiin yhtiön johdolle. Myyntipäätökset tehtiin liikenneministeriössä.

Neuvottelussa sovittiin myös, että valtiovarainministeriön johdolla ryhdytään selvittämään, miten eri valtionyhtiöiden johtajia on kohdeltu, kun yhtiöiden omistuspohjaa on laajennettu.

-Valtiovarainministeriön johdolla selvitetään valtion omistuksen uudelleenjärjestelyihin ja valtion omistamien yritysten omistuspohjan laajentamiseen liittyvät menettelytavat mukaan lukien johtohenkilöitten sitouttamis- ja kustannusjärjestelmät. Selvitystyö tehdään korkealla virkamiestasolla, mainittiin tiedotteessa. Yhtiöissä on ollut erilaisia menettelytapoja. Käytössä on ollut mm. optiojärjestelyjä. Niiden käyttö on voinut tulla johtajille edullisemmaksi kuin osakemerkintä, sillä niihin ei ole johtajilta kulunut rahaa.
(MTV3-STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.