Mainos

Hallitus pitää kiinni valtion henkilöstövähennyksistä

Hallitus pitää kiinni tavoitteestaan vähentää valtion henkilöstöä. Porua herättäneitä työvoimatoimistojen henkilöstövähennyksiä tosin lievennetään.

Hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta vahvisti tänään, että valtion henkilöstöä vähennetään 4800:lla vuosina 2012-2015. Tarkemmat kohdennukset eri hallinnonaloille selviävät maaliskuussa, kun hallitus linjaa lähivuosien budjettejaan.

Edellisen hallituksen aikana päätettiin jo 9600 työpaikan vähennyksestä vuoteen 2011 mennessä.

Sekä oppositio että valtion ammattiliitot ovat useaan otteeseen vaatineet tinkimään tuottavuusohjelmasta tai jopa keskeyttämään sen, kun taloustaantuma uhkaa lisätä työttömyyttä.

Ministerivaliokunta linjasikin, että ohjelman toteutuksessa otetaan huomioon talouden elvytystoimet ja se, että työllisyystilanteen takia välillä voidaan tilapäisesti tarvita lisähenkilöstöä.

Työ- ja elinkeinoministeriön molemmat ministerit Mauri Pekkarinen (kesk.) ja Tarja Cronberg (vihr.) arvostelivat loppuvuodesta kovin sanoin valtiovarainministeriön suunnitelmia, jotka olisivat vieneet työvoimatoimistoista jopa joka kolmannen työntekijän.

Myös järjestyspoliisien määrän leikkaukset pienivät aiemmin kaavailluista.

Valtaosin nämä muutokset paikataan niin, että työ- ja elinkeinoministeriö ja sisäministeriö etsivät vähennyksiä muista toiminnoistaan. Myös muille ministeriöille tulee lisävähennyksiä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.