Hallitus kertoo tiistaina, miten ravintoloiden aukioloajat muuttuvat mahdollisimman pienillä taloudellisilla vaikutuksilla – valomerkin ajankohta yhä auki

7:36
Night People Groupin toimitusjohtaja Antti Raunio kertoo, miten juhlinta sujui ravintoloissa kesän koronarajoitusten aikana.

Hallituksen on tarkoitus linjata huomenna kello 16 alkavassa neuvottelussaan ravintoloiden aukioloaikojen lyhentämisestä koronaviruksen leviämisen torjumiseksi. Myös asiakaspaikkojen vähentämistä on harkittu.

MTV Uutisten tietojen mukaan sote-ministerivaliokunnan ministerit pyrkivät käsittelemään asian päätöksenteon pohjaksi tänä iltana niin pitkälle, että koko hallituksen neuvottelu ei venyisi turhan pitkäksi. Työ- ja elinkeinoministeriössä on laskettu tänään rajoitusten tiukentamisen taloudellisia vaikutuksia ravintoloille. Tavoitteena on ratkaisu, jossa viruksen leviämistä voitaisiin ehkäistä tehokkaasti, mutta samalla minimoida taloudelliset vahingot yrittäjille.

MTV Uutisten tietojen mukaan pohdinnassa on ollut, että valomerkki tulisi eli anniskelu päättyisi viimeistään joko kello 23 tai 24. Valomerkin jälkeen ravintola saisi olla auki vielä tunnin. Julkisuudessa on ollut myös tietoja, joiden perusteella pohdinnassa on ollut myös valomerkin antaminen vasta kello 1 yöllä.

Alueellisia rajoituksia odotettavissa

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) sanoi viikon lopulla MTV:n Uutisextrassa, että hän ei aio esittää toimia, joilla ravintolat ja yökerhot pitäisi sulkea kokonaan. Odotettavissa on myös tiukempia alueellisia rajoituksia maakuntiin, joissa koronavirus leviää nopeimmin.

– Kun ollaan ahtaissa olosuhteissa ja kovan musiikin yli huudetaan, myös tartunnat leviävät ja se liittyy näihin ryppäisiin. Siksi työvälineet on saatava käyttöön sekä pikkutuntien osalta että näiden kiihtymisvaiheessa olevien maakuntien työkaluiksi, Kiuru sanoi MTV:n Uutisextrassa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL järjestää huomenna aamupäivällä tiedotustilaisuuden epidemiatilanteen kehittymisestä ja viruksen leviämisen torjumistoimista. Tilaisuutta voi seurata suorana lähetyksenä MTV Uutiset Livessä.

Sosiaali- ja terveysministeriö pyysi viime viikolla nopealla aikataululla alueiden suunnitelmat siitä, millä keinoilla ne aikovat estää epidemian kiihtymistä ja leviämistä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja