Hallitus käsittelee tänään koronapassin kohtaloa – MTV Uutisten tiedot: Ravintolarajoitusten tiukennus saattaa ehtiä päivän esityslistalle

6:18

Suuri osa hallituksesta on yhä lomalla, mutta tänään osa ministereistä kokoontuu taas pohtimaan koronatilannetta pääministeri Sanna Marinin (sd.) johdolla. MTV Uutisten tietojen mukaan hallituksen kokoukseen yritetään valmistella asetus, jolla leviämisalueiden eli Varsinais-Suomen, Pirkanmaan ja pääkaupunkiseudun ravintolarajoitukset tiukkenisivat.

Käytännössä ravintolarajoitusten muutos johtaisi siihen, että ravintolat joutuisivat viimeistään ensi viikon alussa sulkemaan ovensa todennäköisesti jo alkuillasta, kello 19-20 aikoihin. Kiihtymisvaiheessa ovet on pidetty auki yhteen asti yöllä.

Moni ravintola joutuisi tiukkojen rajoitusten takia pohtimaan liiketoimintansa kannattavuutta, mutta terveydenhuollossa rajoituksia jo toivotaan.

– Se (ravintolarajoitukset) olisi hirvittävän tärkeä asia epidemian hallitsemiseksi. Kun ajatellaan, minkälainen epidemia on kyseessä: nuorten aikuisten sosiaalisissa tapahtumissa leviävä epidemia. Siinä merkittävä lähde on ravintolat ja festivaalit sekä nuorten omat tapahtumat ja bileet, ylilääkäri Esa Rintala Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiristä sanoo.

Koronapassi ja hybridistrategia esillä

Varsinaisessa koronakatsauksessaan hallitus saa tänään tiedon tautitilanteessa ja linjaa, jatketaanko koronapassin valmistelua työ- ja elinkeinoministeriön tekemän muistion pohjalta.

Koronapassilla esimerkiksi rokotetut voisivat käydä tapahtumissa ja ravintoloissa.

– Koronapassi olisi tärkeä.  Tapahtumiin osallistuvilla ja ravintoloissa käyvillä ihmisillä olisi tarpeellinen suoja. Se saattaisi vaikuttaa epidemian kulkuun. Myös rokottamisen olisi edistyttävä rivakammin, mutta se on myös resurssikysymys kunnissa. Rokottajista voi olla pulaa, ylilääkäri Rintala pohtii.

Hallitus keskustelee tänään myös hybridistrategian muuttamisesta eli siitä, perustuvatko rajoitustoimet paljon nykyistä enemmän sairaalahoidon tarpeeseen kuin tartuntamääriin.

Päätöksiä strategian muutoksesta on kuitenkin tarkoitus tehdä vasta viikon kuluttua. Niin hallitus- kuin oppositiopuolueet ovat suhtautuneet muutokseen myötämielisesti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja