Mainos

Hallitus: Elokuvatuki lakiin

Hallitus esittää eduskunnalle valtion elokuvatukea koskevan lain säätämistä. Tarkoituksena ei ole muuttaa tuen jakotapaa vaan kirjata asia uuden perustuslain mukaisesti lain tasolle.

Nykyisin elokuvatuen antamista ohjaa valtioneuvoston päätös. Sen mukaan elokuvien tuottamiseen tarkoitetun ennakkotuen jakaa Elokuvasäätiö ja laatutuen valtion elokuvataidetoimikunta.

Elokuvasäätiö on oikeudellisesti yksityinen säätiö, vaikka sen puheenjohtajan ja jäsenet nimittää opetusministeriö. Maaliskuussa voimaan tulevan perustuslain mukaan julkinen hallintotehtävä voidaan antaa muulle kuin viranomaiselle vain lain nojalla, joten nykyistä järjestelyä ei pidetä asianmukaisena.

Elokuvasäätiönkäytettävissä oleva määräraha osoitetaan vuosittain valtion budjetin veikkausvoittovaroista. Tuen jakamisen hallinto-oikeudellisia periaatteita tai muutoksenhakua- ja oikaisumenettelyä ei ole tähän asti määrätty.

Lakiesityksessä niistä annetaan tavallista virkamieshallintoa vastaavat ohjeet. Esityksen perusteluissa todetaan, että tämän pitäisi turvata hyvän hallinnon toteutuminen tuen hakijoiden kannalta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.