Mainos

Hallituksen suosio alamäessä

Yli puolet kansalaisista on sitä mieltä, että nykyinen Paavo Lipposen (sd.) hallitus ja edellinen Esko Ahon (kesk.) hallitus ovat samaa tasoa. Lipposen hallitusta pitää parempana 19 prosenttia ja huonompana 25 prosenttia kansalaisista. Tiedot ovat mielipidekyselystä, jonka Taloustutkimus teki kokoomuksen pää-äänenkannattajan Nykypäivän toimeksiannosta.

Tutkimusta varten haastateltiin touko-kesäkuun vaihteessa lähes tuhatta ihmistä. Tutkimus on murheellista luettavaa hallituspuolueille. SDP:n kannattajista yksi kolmasosa on sitä mieltä, että Lipposen hallitus on parempi kuin edeltäjänsä. Lokakuun tutkimuksessa vielä 49 prosenttia oli tätä mieltä.

Myös kokoomuslaiset ovat pettyneitä. Neljännes heistä pitää nyt Lipposen hallitusta parempana kuin edellistä. Lokakuussa tätä mieltä oli 32 prosenttia.

Vihreistä 20 prosenttia, vasemmistoliittolaisista 19 ja keskustalaisista 7 prosenttia pitää nykyistä hallitusta parempana kuin Ahon hallitusta.

Hallitus sai yleisarvosanakseen kuutosen, kun arviota kysyttiin kouluarvosanoilla 4-10. Tyytyväisimpiä Lipposen hallitukseen ovat kokoomuslaiset, jotka antoivat yleisarvosanaksi 6,4. Vihreät ja SDP:n kannattajat antoivat arvosanaksi 6,2, keskustalaiset 5,8 ja vasemmistoliittolaiset 5,4.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.