Mainos

Hallituksen kolme uutta ministeriä selvillä huomenna

1:39

Hallituksen kolme uutta ministeriä ovat selvillä todennäköisesti huomenna. Nimiä pohditaan vielä, keskustassa auki on myös uuden salkun tarkka sisältö.

Keskustan puheenjohtajan, pääministeri Juha Sipilän mukaan on selvää, että keskustan uusi ministeri on maa- ja metsätalousministeri, eli nämä asiat lohkaistaan Kimmo Tiilikaisen salkusta. 

Sipilän mukaan myös omistajaohjausasiat ovat pöydällä, kun salkuista keskustellaan keskustan sisällä. Tällä hetkellä omistajaohjausasiat ovat Sipilän vastuulla.

– Kaikki on neuvoteltavissa silloin, kun me katsomme asioita uudelleen, Sipilä sanoi toimittajille eduskunnassa.

Asiasta päätetään huomenna aamulla keskustan eduskuntaryhmän ja puoluehallituksen yhteiskokouksessa.

STT:n tietojen mukaan vahvimmin maatalousministerin tehtävässä on kiinni kansanedustaja Jari Leppä. Hän ei halunnut keskiviikkona kommentoida mahdollista halukkuuttaan ministeriksi.

Muista nimistä esillä ovat olleet keskisuomalaiset kansanedustajat Mauri Pekkarinen ja Anne Kalmari. Kalmarin mukaan jokaisen kansanedustajan pitäisi olla kiinnostunut ministerin paikasta. Hän sanoo olevansa perehtynyt juuri luonnonvara-asioihin. 

Pekkarinen sanoo, että hänellä ei ole pyrkyä tehtävään. Hän sanoo olevansa käytettävissä tehtäviin, joissa kokee olevansa ammattilainen. Hän ei kuitenkaan halua täsmentää, olisiko maa- ja metsätalousministerin tehtävä sellainen.

Sipilä pyysi tänään myös eduskuntaryhmältä ehdotuksia maa- ja metsätalousministeriksi. Jokainen edustaja sai kirjoittaa lappuun haluamansa nimen. Tulosta ei julkistettu, vaan Sipilä ottaa sen evästyksenä itselleen.

Orpo: Kaikki on mahdollista

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sanoi oman valintansa olevan hahmottumassa. Valmis se on huomisen aamupäivän puoluehallitukseen mennessä. Orpo ei suoraan vastannut siihen, nouseeko oikeusministeriksi juristi.

– Kyllä hyvästä lainsäädännön valmistelusta mielellään pitäisi kiinni. Mutta katotaan nyt, kaikki on mahdollista.

Vahvasti esillä ollut nimi on juristikansanedustaja Antti Häkkänen, joka on kokoomuksen varapuheenjohtaja ja ensimmäisen kauden kansanedustaja. Oikeusministerin salkku siirtyi Jari Lindströmiltä (ps.) kokoomukselle.

Kokoomuksen toinen juristikansanedustaja Ben Zyskowicz sanoo, että ei ole käytettävissä oikeusministeriksi. Hän perustelee asiaa terveyssyillä. Hän ei ole koskaan ollut käytettävissä ministeriksi, koska hän on kertonut kärsivänsä vaikeasta migreenistä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.