Uutissuomalainen: Enemmistö keskustan piiripuheenjohtajista antaisi Bernerin jatkaa ministerinä – perustelevat kantaansa kesken olevilla asioilla

Berner jatkaa tehtävässään pankkipestistä huolimatta 1:45

Enemmistö keskustan piiripuheenjohtajista antaisi Bernerin jatkaa ministerinä.

Uutissuomalaisen mukaan 13 keskustan piiripuheenjohtajaa antaisi liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk.) jatkaa ministerinä hallituskauden loppuun. Bernerin jatkolle vihreää valoa näyttävät puheenjohtajat perustelevat kantaansa etenkin kesken olevilla asioilla.

Kolme Uutissuomalaisen kyselyyn eilen vastanneista puheenjohtajista vaihtaisi ministeriä. Yksi ei ottanut asiaan kantaa ja yksi ei kommentoinut. Kolmea piiripuheenjohtajaa Uutissuomalainen ei tavoittanut.

–  En kannata ministerin vaihtamista. Isoihin liikennehankkeisiin liittyvä työ on saatava päätökseen, sanoo esimerkiksi Sallamaarit Markkanen Pohjois-Savosta.

Myös pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoi eilen, että Berneriä tarvitaan hallituksessa loppuun asti.

Toista mieltä on esimerkiksi Keski-Pohjanmaan piirin Mari Kerola.

–  Tämä on erittäin haastava kysymys, mutta kyllä nopea vaihtaminen olisi paikallaan. Yleensäkin, jos ollaan siirtymässä toisiin tehtäviin, jätetään paikka nopeasti, sanoo Kerola.

Nimettömänä Uutissuomalaiselle vastannut piiripuheenjohtaja on puolestaan sitä mieltä, että keskustan eduskuntaryhmän pitäisi keskustella asiasta ja katsoa, nauttiiko Berner vielä ryhmän luottamusta.

–  Vaihto saattaisi olla hyvä, kun ajatellaan, että nykyinen hallitus saattaa toimia toimitusministeristönä kesäkuuhun saakka, hän sanoo.

Keskustan eduskuntaryhmä käsittelee tänään kokouksessaan Bernerin tilannetta. Hänen jatkostaan ministerinä heräsi kysymyksiä sen jälkeen, kun ruotsalaispankki SEB:n yhtiökokouskutsu paljasti tiistaina hänen olevan ehdolla pankin hallitukseen.

Kaikkonen: Asia hyvä pitää mittasuhteissaan

Puolueen varapuheenjohtajan Katri Kulmunin mukaan ryhmässä osa on pahastunut siitä, että ryhmälle ei kerrottu etukäteen Bernerin ehdokkuudesta. Hänen mukaansa asiasta keskustellaan tänään, ja samalla käydään taustat läpi.

Myös keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen sanoi eilen STT:lle, että asia käsitellään perusteellisesti kokouksessa.

–  Asia on hyvä pitää mittasuhteissaan, hän viestitti. 

Lue myös:

    Uusimmat