Sipilä Ylellä: Rehnin lähtö ei tuo isoa ministerikierrätystä – seuraaja selvinnee ensi viikolla

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan elinkeinoministeri Olli Rehnin (kesk.) lähtö ei aiheuta suurempaa ministerikierrätystä.

Juha Sipilä sanoi Ylen pääministerin haastattelutunnilla, että uuden ministerin nimi on tiedossa vain hänellä itsellään.

– Tulee tällainen insinöörimäisen suora ratkaisu, lähtevän tilalle valitaan uusi henkilö, Sipilä sanoi.

Sipilä on aiemmin sanonut, että keskustan puoluehallitus ja eduskuntaryhmä valitsevat uuden ministerin torstaina.

Elinkeinoministeri Rehnin seuraaja paljastuu pian

Olli Rehn jättää hallituksen vuodenvaihteessa, koska hän siirtyy Suomen Pankin johtokuntaan. 

Rehnin seuraajan nimi paljastunee viimeistään torstaina, kun keskustan puoluehallitus ja eduskuntaryhmä kokoontuvat valitsemaan uuden ministerin.

Rehnin tilalle eduskuntaan on nousemassa valtiosihteeri Paula Lehtomäki.

Lehtomäki ei ole vielä julkisuudessa kertonut, mitä hän aikoo tehdä Rehnin paikan vapauduttua. Hän kertoi sunnuntaina STT:lle sähköpostitse, ettei hänellä ole mitään uutta kommentoitavaa aiheeseen liittyen. 

Kaikkonen keskustellut Sipilän kanssa 

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen kertoo STT:lle keskustelleensa ministerivaihdoksen teknisestä puolesta pääministeri Sipilän kanssa.

– Olen käynyt keskusteluja vain tästä prosessista pääministerin kanssa. Eli siitä, miten tehtävä täytetään, aikataulusta ja asian teknisestä puolesta, Kaikkonen sanoo.

Kaikkonen uskoo Sipilän väitteeseen siitä, että tulevan ministerin nimi ei ole vielä muiden tiedossa.

– En usko, että hän on siitä vielä kenenkään kanssa keskustellut, saatikka kysynyt, Kaikkonen sanoo.

Kansanedustaja Mika Lintilä (kesk.) ja eduskunnan varapuhemies Mauri Pekkarinen (kesk.) kommentoivat lyhyesti STT:lle, etteivät halua ottaa kantaa ministeriasiaan.

Rehnin lähdön lisäksi keskustan ministerikokoonpanossa on tapahtumassa keväällä toinenkin muutos, kun perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehulan on määrä luovuttaa salkkunsa Annika Saarikolle.  

Lue myös:

    Uusimmat