Mainos

Hallituksen uudet ministerit selville tänään

Hallituksen kolmen uuden ministerin nimet on määrä selvitä tänään.

Keskustan puolue-elinten on määrä päättää aamulla uudesta maa- ja metsätalousministeristä. STT:n tietojen mukaan vahvimmin tehtävässä on kiinni kansanedustaja Jari Leppä.

Leppä ei eilen halunnut kommentoida mahdollista halukkuuttaan ministeriksi. Muista nimistä esillä ovat olleet kansanedustajat Mauri Pekkarinen ja Anne Kalmari.

Kokoomuksessa puolestaan päätetään oikeusministeristä. Salkun on arvioitu päätyvän juristikansanedustaja Antti Häkkäselle, joka toimii myös kokoomuksen varapuheenjohtajana. Häkkänen kertoi keskiviikkona illalla STT:lle keskeyttäneensä Yhdysvaltain matkansa ja lähteneensä Suomeen. Hän ei kommentoinut ministeriasiaa.

Myös perussuomalaisten on määrä kertoa uudesta ministeristään tänään.

Puheenjohtaja Timo Soini ei eilen suoraan vastannut siihen, nimitetäänkö nyt vain uusi ministeri kulttuuri-, urheilu- ja eurooppa-asioille vai onko edessä laajempi ministerikierrätys.

Perussuomalaisten todennäköisin uusi ministerinimi on joka tapauksessa eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho. Hänellä on eduskuntaryhmässä vahvin kannatus puolueensa uudeksi puheenjohtajaksi, kun Soini vetäytyy tehtävästä kesäkuussa.

Myös omistajaohjausasioihin voi tulla muutoksia, sillä pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoi eilen, että asia on pöydällä keskustan ministerikeskusteluissa. Tällä hetkellä omistajaohjausasiat ovat Sipilän vastuulla.

Uudelleenjärjestely voisi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että omistajaohjausasiat päätyisivät elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk.) hoidettaviksi.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.