Häkkisen vaikea hyväksyä Schumacherin tilannetta – vaatii legendalle tukea

Mika Häkkisen on ollut vaikea hyväksyä Michael Schumacherin tilannetta.

F1-sarjan seitsenkertainen maailmanmestari Schumacher sai joulukuussa 2013 lasketteluonnettomuudessa vaikean aivovamman.

– En voinut uskoa sitä ensin. Minun onnettomuuteni tapahtui työn parissa, kilpaa ajettaessa, Häkkinen sanoi Express-lehden haastattelussa.

Häkkisen loukkaantui vakavasti vuonna 1995 Australian GP:n aika-ajoissa ajettuaan ulos. Suomalainen vajosi koomaan, mutta toipui lopulta jo seuraavan kauden ensimmäiseen kilpailuun. 

– Kilpaa ajettaessa otetaan suuria riskejä. Sitten menet laskettelemaan, pidät hauskaa ja jotain tuollaista tapahtuu. Sellaista ei haluaisi hyväksyä. Se osoittaa, kuinka haurasta elämä on, kaksinkertainen F1-maailmanmestari tuumi.

Schumacheria on viime vuodet hoidettu kotonaan Sveitsissä Glandin kaupungissa, mutta hänen tilastaan ei ole julkisuuteen juuri tietoja vuodettu. Häkkinen on saksalaislegendan ystävä, mutta haluaa myös kunnioittaa tämän perheen yksityisyyttä.

– En halua kysyä (hänen kuntoutumisensa etenemisestä). Se on vain hänen perheensä asia, Häkkinen sanoi.

Häkkinen korostaa kuitenkin, että Schumacher tarvitsee tukea.

– Emme voi lopettaa Michaelin tukemista. Fanit ovat myös tärkeitä. Jos pystyy tuntemaan, sellaisesta saa energiaa ja voimaa. On selvää, että Michael tarvitsee sitä nyt. Ja hänen perheensä myös, "Häkä" alleviivasi.

Lue myös:

    Uusimmat