Mainos

Hakkerit imuroivat julkkisten yhteystietoja Instagramista – tässäkö selitys Justin Bieberin alastonkuvien leviämiseen?

Instagram varoittaa verifioituja käyttäjiään tietomurrosta, jonka yhteydessä useiden ”korkean profiilin” Instagram-käyttäjien yhteystietoja on vuotanut vääriin käsiin.

Instagram myöntää tietomurron, mutta ei kerro kuinka monen käyttäjän tileille on murtauduttu, uutisoi muun muassa The Verge. Yhtiö vakuuttaa, että kenenkään salasanoja ei ole hakkeroitu, mutta useiden tunnettujen käyttäjien puhelinnumeroita ja sähköpostiosoitteita on päätynyt rikollisten haltuun.

Yhtiö kertoo lähettäneensä kaikille verifioiduille käyttäjille viestin aiheesta, joten on syytä olettaa tietomurron kohteeksi joutuneen useita henkilöitä.

– Vaikuttaa siltä, että tietomurto oli suunnattu nimenomaan korkean profiilin käyttäjiin, joten ilmoitamme asiasta varmuuden vuoksi kaikille verifioitujen tilien haltijoita, yhtiön edustaja kertoo Mashablelle.

Näyttelijä Gregory Michael julkaisi Twitterissä kuvan Instagramin lähettämästä viestistä. Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Yhtiö ei ole suostunut kommentoimaan, onko tapauksella yhteyttä siihen, että Instagramin seuratuimman käyttäjän Selena Gomezin tili hakkeroitiin aiemmin tällä viikolla, ja tilillä julkaistiin useita alastonkuvia Gomezin entisestä poikaystävästä Justin Bieberistä.

125 miljoonan käyttäjän seuraama tili hakkeroitiin vain muutamaa päivää ennen tietomurron paljastumista, joten on mahdollista, että tapaukset liittyvät toisiinsa.

Koska tietomurto oli suunnattu julkisuuden henkilöitä kohtaan, tavalliset Instagram-käyttäjät voivat ainakin toistaiseksi huokaista helpotuksesta. Tapaus horjuttaa kuitenkin Instagramin mainetta, ja on samalla hyvä muistutus siitä, että suosittujenkin palveluiden tilit ovat hakkeroitavissa.

***

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.