Satoja Instagram-tilejä kaapattu: Toimi heti näin, jotta voit välttää hyökkäyksen

Näin Facebookissa kiertävä Prisma-huijaus toimii 0:44

Katso video: Näin Facebookissa kiertävä Prisma-huijaus toimii!

Sadat Instagram-käyttäjät ovat raportoineet hakkereiden hyökkäyksestä heidän tileilleen, kertoo Mashable.

Hakkeroijat ovat ottaneet tilin haltuunsa: kirjanneet oikean käyttäjän ulos, vaihtaneet tilin salasanan sekä siihen liitetyn sähköpostin, puhelinnumeron ja jopa Facebook-tilin.

Petolliset tunkeutujat ovat myös tehneet muutoksia käyttäjien profiilikuviin ja -esittelyteksteihin.

Mashabel kertoo, että suurin osa hyökkäyksen kohteeksi joutuneista käyttäjistä ei ole ottanut käyttöönsä kaksivaiheista tunnistautumista. Kuitenkin muutamissa tapauksissa tämäkään ei ole riittänyt estämään murtautumista tilille.

Tilien salasanojen palautus vaikeaa

Vielä on epäselvää, kuka tai ketkä ovat hyökkäyksen takana ja mitkä ovat teon motiivit. Mashable kertoo, että käyttäjät ovat kertoneet, että heidän yrittäessään vaihtaa murrettujen tilien salasanoja, tiliin liitetyssä uudessa sähköpostissa on ollut ru-pääte, joten on mahdollista, että hyökkäys on tapahtunut Venäjältä.

Hyökkäyksen kohteeksi joutuneet käyttäjät ovat kertoneet, että heidän on ollut erittäin vaikea palauttaa tilien salasanaa.

Instagram: Toimi näin suojataksesi tilisi

Instagram kertoo blogissaan olevansa tietoinen, että joillakin käyttäjillä on ollut vaikeuksia päästä kirjautumaan heidän tileilleen. Yhtiö kertoo ryhtyneensä tutkimaan asiaa.

Instagram neuvookin nyt käyttäjiään turvaamaan tilinsä seuraavin ohjein:

– Vaihda tilisi salasana vahvaksi: käytä vähintään kuutta numeroa, kirjaimia ja erikoismerkkejä

– Mikäli vastaanotat Instagramilta sähköpostivahvistuksen Instagram-tiliisi liitetyn sähköpostin muuttamisesta, etkä ole itse muutosta tehnyt, klikkaa viestin alalaidassa olevaa "peru muutos" -kohtaa ja vaihda tilisi salasana

– Ota käyttöön kaksivaiheinen tunnistautuminen

Instagram on myös julkaissut ohjeet, miten toimia hakkeroinnin jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat