Yksi maailman suosituimmista verkkosivuista hakkeroitiin – käyttäjätietoja ja yksityisviestejä paljastui

1:52

Maailman suosituimpiin verkkosivuihin lukeutuva yhteisöpalvelu Reddit ilmoittaa, että sen järjestelmä on hakkeroitu. Hakkerit onnistuivat varastamaan joitakin käyttäjätietoja.

VIDEO: Kännykät ja muut mobiililaitteet ovat usein hakkereiden kohteena. Varmista, ettet itse päästä hakkeria laitteeseesi.

Hyökkäys huomattiin 19. kesäkuuta. Neljän päivän aikana Redditistä varastettiin sähköpostiosoitteita, salattuja salasanoja sekä kaikki data sivuston alkuvuosilta, aikaväliltä 2005–2007.

Alkuajoilta paljastuivat julkisten postausten lisäksi muun muassa yksityisviestit.

Hakkerit käyttivät hyödykseen Redditin järjestelmän kaksivaiheisessa todennuksessa olevaa tekstiviestivahvistuksen heikkoutta.

Reddit ottaa asianosaisiin yhteyttä

Reddit kertoo ottavansa yhteyttä yksityisviestillä ja sähköpostitse niihin käyttäjiin, joita hakkerointi koskee. Yhtiö myös kertoo selvittävänsä asiaa ja parantavansa systeemiään välttääkseen vastaavien tapahtumisen uudelleen.

Redditin salasana lienee kuitenkin syytä vaihtaa uuteen varmuuden vuoksi. Reddit tarjoaa myös ohjeet, joiden avulla vanhoja tietojaan, kuten sähköpostiosoitteen, voi käydä poistamassa yhtiön palvelimilta.

Tivin mukaan Reddit on internetin kuudenneksi suosituin verkkosivu.

Lähteet: Reddit, Mobiili.fi, Tivi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja