Yli 300 000 Nintendo-tiliä on hakkeroitu parin kuukauden sisällä – määrä lähes tuplaantui aiemmin ilmoitetusta

Nintendo joutui hakkereiden kynsiin – hakkeroituihin tileihin oltu yhteydessä 0:45
Aiheesta lisää videolla.

Hakkeroituja tilejä kerrottiin huhtikuussa olevan 160 000, mutta nyt määrä on noussut 300 000:een. 

Huhtikuun alusta lähtien yli 300 000 Nintendon käyttäjätiliä on hakkeroitu, kertoo CNN. Nintendo kertoi tapahtuneesta tiistaina. Hakkerit ovat saattaneet käyttää toisten Nintendo Network ID-tunnuksia ilman lupaa.

Tietomurto havaittiin ensi kerran huhtikuussa. Tuolloin Nintendo kertoi, että käyttäjien ei enää tarvitsisi käyttää näitä tunnuksia kirjautuakseen tileilleen. Mahdollisesti hakkeroinnin kohteeksi joutuneiden tilien salasanat nollattaisiin.

Aiemmin yhtiö oli kertonut, että 160 000 tiliä olisi hakkeroitu, mutta 9. kesäkuuta julkaistussa tiedotteessa luku oli jo 300 000. Nintendo oli havainnut, että lisää tilejä oli hakkeroitu, kun tutkimuksia asian tiimoilta oli jatkettu.

Nintendo kertoi ottaneensa käyttöön uusia turvajärjestelyitä. Vain pientä osaa hakkeroiduista tileistä oli käytetty luvattomien ostosten tekoon ja lähes kaikki tällaisen toiminnan uhreiksi joutuneet asiakkaat ovat saaneet hyvityksensä, yhtiö kertoi.

Hakkereilla pääsy pelivaroihin ja joihinkin käyttäjätietoihin

Huhtikuussa sosiaalisen median käyttäjät olivat alkaneet valittaa siitä, että heidän tileiltään oli puuttunut rahaa. Joissain tapauksissa heidän rahoillaan oli ostettu Fortniten virtuaalivaluuttaa.

Hakkerit olivat saattaneet pelata pelejä toisten käyttäjien tunnuksilla. He pystyivät myös näkemään käyttäjien syntymäaikoja, asuinmaan tai -alueen sekä sähköpostiosoitteen. Hakkerit olivat myös saattaneet päästä käsiksi hakkeroituihin tileihin liitettyihin maksupalveluihin, kuten PayPaliin ja voineet ostaa tavaraa Nintendon alustalla.

Huhtikuussa Nintendo pahoitteli tapahtunutta ja pyysi anteeksi siitä aiheutunutta epämukavuutta ja huolta. "Yritämme jatkossa varmistaa turvallisuden, jotta vastaavanlaista ei enää tapahdu", tuolloin julkaistusa tiedotteessa oli todettu.

Nintendo Network ID:tä käytetään pääasiassa vanhemmissa Nintendo 3DS ja Wii U -konsoleissa. Uudemmissa Nintendo Switcheissä käyttäjät voivat luoda tilin käyttämällä sähköpostia, vaikka sekin oli mahdollista linkittää Network ID:hen.

Mahdollisiin hakkeroinnin uhreihin otettu yhteyttä

Nintendo kehoitti asiakkaita tarkistamaan ostohistoriansa luvattomien ostotapahtumien varalta ja pyytämään hyvitystä, jos sellaisia oli ilmennyt. Luottokorttitietoja ei yhtiön mukaan ole joutunut hakkerien käsiin.

Nintendo on sähköpostitse yhteydessä niihin käyttäjiin, joiden tilit on mahdollisesti hakkeroitu. Potentiaalisia hakkeroihin uhreja on pyydetty vaihtamaan salasanansa. Kaikkien, jotka ovat aiemmin käyttäneet Nintendo Network ID:tä kirjautumiseen, tulisi nyt käyttää käyttäjätilin sähköpostia sen sijaan. Lisätoimenpiteenä yhtiö pyytää ihmisiä ottamaan käyttöön kaksvaiheisen tunnistautumisen.

Lue myös:

    Uusimmat