Häkämies ihmeissään Marinin UPM-puheista: "Hämmästelen, että pääministeri hyökkää tällä tavalla"

Pääministeri Sanna Marin arvosteli Ylen ykkösaamussa Jämsässä sijaitsevan Kaipolan paperitehtaan lopettamispäätöstä 2:08
EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies hämmästelee pääministeri Sanna Marinin moitteita Kaipolan paperitehtaan sulkemispäätöksestä – näitä asioita Häkämies ihmetteli Marinin puheissa.

Pääministeri Sanna Marin on arvostellut Ylen ykkösaamussa Jämsässä sijaitsevan UPM:n Kaipolan paperitehtaan lopettamispäätöstä.

Marin ihmettelee miksi Kaipolan tehdas on tarkoitus sulkea juuri nyt, kun vaikeassa tilanteessa on vaikea muutoinkin työllistyä. Marin lisää, että Kaipolan tehdas on ollut kannattava ja UPM on nostanut osinkoja viime vuosina reippaasti. Hänen mukaansa ihmisten näkökulmasta herää kysymys, mikä riittää.

Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtaja Jyri Häkämies hämmästelee pääministerin moitteita ja toivoo pikemminkin lisäponnisteluja vaikeuksissa olevan vientiteollisuuden auttamiseksi.

– Jokainen menetetty työpaikka on tietenkin valitettavaa, mutta hämmästelen sitä, että pääministeri hyökkää tällä tavalla. Kuitenkin yrityksissä tiedetään parhaiten kilpailutilanne ja kustannustekijät ja miksi tähän väistämättömään päätökseen on päädytty.

Häkämies toivoo hyytyvälle vientiteollisuudelle pikemminkin tukea kuin moitteita.

– Taitetta vientiteollisuuden näkökulmasta ei ole näkyvissä. Nyt pitäisi olla kyllä huolissaan ja se ei edes riitä vaan  pitäisi kyllä kaikki keinot käyttää, jotta käänne saadaan tehtyä. Sen takia  peräänkuulutan yhteistyötä enkä syyttelyä  

Vientiteollisuuden kilpailukyvyn arvioidaan ensi vuonna heikkenevän mm. jo sovittujen palkankorotusten takia.

UPM ilmoitti aiemmin tällä viikolla, että se aikoo sulkea UPM:n Kaipolan tehtaan Jämsässä. Tehtaassa työskentelee noin 450 ihmistä. 

Lue myös:

    Uusimmat