Haka ei taaskaan osannut voittaa kotiotteluaan – Teemu Tainio: "Yksi iso tuomio meni jälleen päin seiniä"

Valkeakosken Haka voitti perjantaina kulmapotkut 13–1 ja laukaukset 18–4, mutta maaleissa lukemat IFK Mariehamnia vastaan miesten jalkapalloliigassa olivat 1–1.

Varoitukset menivät sen sijaan 2–5. Jälkimmäisen Hakan keltaisen kortin sai päävalmentaja Teemu Tainio. Hän oli eri mieltä yhdestä paitsiovihellyksestä.

– Yksi iso tuomio meni jälleen päin seiniä. Rogerson (Logan) ei ollut paitsiossa. Hän olisi päässyt siinä yksin läpi puolesta kentästä, Tainio pudotteli.

Haka jatkaa siis kotikentällään ainoana liigajoukkueena ilman tappioita. Yhdeksästä ottelusta on kotivoitto KTP:ta vastaan 5. toukokuuta ja muut kahdeksan ovat tasapelejä. Perjantainen oli kuudes perättäinen sellainen.

Vieraiden Riku Sjöroos oli alussa hereillä, kun pallo putosi Tucon ylärimalaukauksen jälkeen toppari Eero-Matti Auvisen tontille. Sjöroos kurotti palloon tuloksekkaasti Auvisen vieressä.

– Kolmella miehellä oli mahdollisuus purkaa pallo pois, mutta ryhdyttiin kikkailemaan, Tainio tiivisti vieraiden avausmaalin.

Edellisen kerran Ilvestä vastaan osunut Elias Mastokangas tasoitti toisen jakson alussa, ja tuuletuksista huomasi maalin merkityksen. Mastokangas ehti Tino Purmeen pystysyöttöön hetkeä ennen kuin IFK:n maalivahti Elmo Henriksson.

– Olimme koko toisen puoliajan selkä seinää vasten, ja Haka moukaroi meitä. Olen varmasti tyytyväisempi tasapeliin kuin kollega vieressä, sanoi MIFK:n päävalmentaja Daniel Norrmen.

Haka pääsee yrittämään toista kotivoittoa vielä kaksi kertaa runkosarjassa, kun mestaruutta tavoittelevat KuPS ja SJK saapuvat elo–syyskuun vaihteessa Tehtaan kentälle.