HJK:n tuska jatkui – jo seitsemäs peli ilman voittoa

HJK:n voitoista kuiva kausi venyi jo seitsemän pelin mittaiseksi jalkapalloliigassa, sillä se päätyi SJK:n kanssa 2–2-tulokseen Helsingissä. Seinäjokisille piste tiesi nousua taulukon kärkisijalle, mutta tulos maistui Klubillekin hitusen viime hetken tasoituksen takia.

–  Erittäin pettynyt, että ei saatu voittoa. Mutta oli suurta sydäntä, että ei luovutettu ja tasoitettiin lopussa, HJK:n valmentaja Mika Lehkosuo kertoi.

Isäntien alun hallinta palkittiin avausosumalla, kun kulman jälkeen Marco Bueno puskuhipaisi palloa niin, että se kimmahti SJK:n Matheus Dos Santos Batistan jalasta maaliin.

Toisella kolmevarttisella HJK erehtyi pelaamaan liian passiivisesti etenkin puolustussuuntaan. SJK taas lisäsi kierroksia ja prässiä. Pian vieraat johtivatkin 2–1 Mehmet Hetemaj'n ja Serge Atakayin tykkivetojen turvin.

Loppunäytöksessä loistivat Klubin Ivan Tarasov ja Lassi Lappalainen. Tarasov tarjoili ja Lappalainen ohjasi pistejakoon oikeuttaneen tasoituksen rinnallaan Jesse Östin taakse 90+1 minuutilla.

–  En todellakaan ole tyytyväinen lopusta. Tämä oli jo toinen kerta peräkkäin, kun näin käy vieraspelissä, SJK:n valmentaja Alexei Eremenko noitui.

VPS edelleen ilman avausvoittoa

Vaasan Palloseura ei saa voittotiliään auki miesten jalkapalloliigassa. Vaasalaiset tyytyivät kauden kuudennen kerran tasapeliin, kun VPS ja Honka tasasivat pisteet maalein 1–1.

–  En ole ikinä ennen ollut tällaisessa tilanteessa, että tulee näin monta tasapeliä putkeen. Luulisi, että todennäköisyyksienkin mukaan tulisi voittoja tai tappioita, VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen summasi.

Pelin jälkeen riitti puhetta Espoon nurmen kunnosta ja viereisiltä kentiltä kuuluneista vihellyksistä.

–  Ei muilta kentiltä saisi kuulua vihellyksiä, kun pelataan pääsarjaa. En tiedä, miksi näin on, Hongan päävalmentaja Vesa Vasara kertoi.

Muhkurainen ja sateen pehmentämä kenttä vaikeutti pallollista pelaamista ja lisäsi loukkaantumisriskiä.

– Ei se kenttä ole liigatasoinen. Se pitää pystyä sanomaan ääneen. Meillä oli Vaasassa sama tilanne Kaarlen kentällä 2016. Ihan käsittämätön perunapelto, Vuorinen latasi.

Vain 17-vuotias Martin Salin viimeisteli ensimmäisen liigamaalinsa, kun hän hyödynsi 14. minuutilla ilmaisen paikan. VPS:n puolustajan syöttöyritys maalivahdille pomppasi epätasaisesta kentästä, ja maalivahti Martin Kompalla katseli tilannetta hölmistyneenä.

–  Minähän tuosta kentästä hyödyin varmaan eniten. Joulu tuli etuajassa. Olin tyytyväinen ennen kaikkea peruspelaamiseeni, lukiolainen Salin jutteli.

Salin pääsi lauantaina ensimmäistä kertaa avauskokoonpanoon liigassa. Aiemmin tältä kaudelta tilillä oli yksi peliminuutti.

–  Edellisessä liigaottelussa sain ottelun ainoan syöttöni omille, Salin kertoi.

Ottelun toisenkin maalin teki 2000-luvulla syntynyt pelaaja, kun VPS:n Momodou Sarr, 19, tasoitti puolen tunnin pelin jälkeen. Toisella jaksolla Honka ei pystynyt hyödyntämään painostusjaksojaan.

–  Ratkaisuihin pitää saada laatua, Vesa Vasara tuumi.

Alla kooste ottelusta.

KPV ja Lahti nyhjäsivät tasapelin

KPV:n avausvoitto antaa odotuttaa itseään. Hyväkään taistelu ei riittänyt, kun tasapelispesialisti FC Lahti haki 0–0-tuloksella pisteen Kokkolasta.

Lahtelaisten esitystä voi kuvata yhdellä sanalla: aneeminen. Vieraat saivat pelata viimeiset puoli tuntia yhden miehen ylivoimalla. KPV:n toppari El-Hadji Gana Kane otti kaksi turhaa keltaista, ja Antti Munukka passitti senegalilaistopparin suihkuun.

Lahden käytännössä ainoa huipputilanne syntyi ajassa 90+4. Josu laukoi vapaapotkun, jonka KPV:n maalivahti Joonas Myllymäki poimi ylänurkasta.

–  Odotin, että Lahti tulee ylivoimalla kovaa, mutta ihmeen vaisu oli, tuumi parhaana palkittu Myllymäki.

Samaa mieltä oli lahtelaisten valmentaja Sami Ristilä.

–  Ulosajon jälkeen ei löydetty keinoja murtaa vajaalukuista KPV:tä, ja tasatulos oli mielestäni oikeutettu tulos.

KPV oli avausjakson 40. minuutilla tuhannen taalan paikka, kun Enoch Banza pääsi muutamasta metristä sijoittamaan, mutta Patrick Rakovsky torjui löysän laukauksen.

KPV ehti pelata yksitoista sarja- ja cup-ottelua Kokkolan ulkopuolella.

–  Omalle keskuskentän luonnonnurmelle pääsy on totta kai iso asia, valmentaja Jarmo Korhonen totesi.