Häikäisevästi pelanneelta Leijona-debytantilta painavaa puhetta SM-liigan tasosta

Avausmaalin iskenyt Leskinen: Liiga-pelaajat onnistuivat hyvin 1:40

Ville Leskisen debyyttiviikonlopusta Suomen A-maajoukkueessa tuli sunnuntain myötä komea, kun hän tehoili pisteet 1+1 Ruotsin kaaduttua jääkiekon Karjala-turnauksessa 3–0.

Pääkuvan videolla Leskisen mietteitä upean Ruotsi-pelin jälkeen.

Leskinen värkkäsi voittomaalin ylivoimalla Tshekki-pelin voittomaalaaja Arttu Ruotsalaisen syötöstä terävällä laukauksella. Leskinen lisäksi nappasi syöttöpisteen Teemu Erosen iskemään 2–0-osuman.

Kaikki edellä mainituista pelaajista tahkoavat SM-liigaa, kuten esimerkiksi kahdella nollapelillä A-maajoukkueessa debytoinut maalivahti Veini Vehviläinen. Koko viikonvaihteeseen mahtui monta onnistujaa SM-liigasta.

Myös Leskinen koki kaikkien liigapelaajien onnistuneen Karjala-turnauksessa hyvin, mutta se ei häntä yllättänyt. 24-vuotias Kärppien hyökkääjä antoikin painokkaita kommentteja SM-liigan tilasta.

– Minun mielestäni Liigassa on aina ollut hyviä pelaajia paljon. Nyt kun pelityyli on nopeutunut, niin ei se sinällään jää muista jälkeen. Venäjän sarjasta tietenkin, mutta ei muista niin hirveästi. Varsinkin kärkipelaajat ovat tosi hyviä ja pystyisivät pelaamaan varmaan missä Euroopan sarjassa tahansa, Leskinen kommentoi MTV Sportille.

Leskisen mukaan Leijoniin oli ylipäätään helppo hypätä.

– Jätkät ottivat hyvin vastaan joukkueessa ja oli mukavaa pelata.

Myös maajoukkueen ruoriin palannut Jukka Jalonen sai Leskiseltä kiitoksia.

– Pelasin ekaa kertaa Jukan joukkueessa. Oli rauhallinen meininki ja kuitenkin kun pelataan, pelataan tosissaan. Oli tosi siistiä olla, ja apukoutsitkin hoitivat hyvin ja tarkasti kaikki yv- ja av-jutut. Oli aika selkeät sävelet loppupeleissä, Leskinen kehui.

Jalonen jakoi itse Leskiselle kehuja tehokkaasta pelaamisesta ja suitsutti samalla muitakin SM-liigasta mukana olleita pelimiehiä.

Alapuolen videoilla Jalosen ja Veini Vehviläisen kommentteja.

Jalonen tyytyväinen Leijonien esitykseen Karjala-turnauksessa 2:00

Vehviläisellä huima alku leijonapaidasssa 1:17

Lue myös:

    Uusimmat